Klaipėdoje bus pristatyta B. Shapiro knyga „Autoritarinis momentas“

Gruodžio 14 d., 17.30 val., klaipėdiečiai kviečiami į Beno Shapiro knygos „Autoritarinis momentas“ pristatymą, kuris vyks Klaipėdos miesto I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8). Pranešėjas – politologas, knygos leidėjas ir vertėjas dr. Vytautas Sinica.

B. Shapiro (g. 1984) – JAV politikos apžvalgininkas, politinio korektiškumo kaustomoje JAV žiniasklaidoje labai anksti išsiskyręs drąsiomis pozicijomis ir išskirtiniu argumentavimu. Dėl šių savybių šiandien jis tapęs viena įtakingiausių asmenybių JAV žiniasklaidoje.

Knygoje „Autoritarinis momentas“ autorius kreipiasi į amerikiečių visuomenę, kalba jai apie jos problemas, apie iš jų faktiškai atimtas žodžio, sąžinės ir kitas pamatines laisves.

Po laisvės ir lygybės lozungais išvien dirbanti valdžia, žiniasklaida ir įvairių kitų sričių įtakingiausi sluoksniai kuria naują tvarką, kurioje pamatinės pilietinės laisvės yra suvaržomos, kaip niekada anksčiau nebuvo suvaržytos moderniose demokratinėse valstybėse. Šis procesas skirtingų autorių įvardijamas politinio korektiškumo, cancel culture, ideologinės cenzūros ar kitaminčių užgniaužimo vardais.

B. Shapiro paprastai ir vaizdingai paaiškina, kaip tai vyksta Amerikoje. Skaitytojui lieka įvertinti, ar nevyksta tas pats ir Lietuvoje.

„Knyga pasakoja apie tai, kaip dažniausiai (ir neatsitiktinai) prieš tradicinio mąstymo žmones pasitelkiama cenzūra šiuolaikinėse demokratinėse valstybėse: politikoje, žiniasklaidoje, moksle, popkultūroje, versle, darbe, socialiniuose tinkluose. Kur to ribos, kada cenzūra prasideda, kas ir kaip ją bando paversti įstatymu, aptarsime susitikime“, – komentuoja V. Sinica.

Renginyje bus galima įsigyti knygą leidėjo kaina.

Tai paskutinis šios knygos pristatymas šiais metais. Anksčiau ji pristatyta Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje, Molėtuose, Ukmergėje, Ignalinoje, Jurbarke, Alytuje, Marijampolėje, Mažeikiuose ir kitur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Lenkiukas pasakes kad palaiko rusa jau išmestas iš darbo.Aišku jo kalbos apie šaudima blogai už tai baudžiama . Žemaitaitis pasakes apie žydu kolaboravima su sovietais tampomas po teismus. Kas nepalaiko ukrainos tas yra konservatoriu liaudies priešas.Gražulis pasakes savo nuomone apie gėjus tampomas teismuose. Kada uždraus skaityti Biblija matyt tik laiko klausimas?Dainini kas Selas nukentėjo nes nepalaiko karo už pacifistine nuomone.Konservatoriai ir ju tarnai uja kitaminčius.Gera knyga verta perskaityti.

Lauksim

Lauksim portretas
Bus labai įdomus išgirsti gerbiamą daktarą Sinicą. Autoritarinis vienos partijos diktatas jau rodo ryškius nerimo ženklus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių