Klaipėdoje – gyvūnijos pasaulis

Paskaičiau dienraštyje „Klaipėda“ gegužės 16 d. straipsnį „Parazitai kartina gyvenimą“ ir noriu pasidalinti savo patirtimi. Panašu, kad žiurkės Klaipėdoje greitai taps tokia pat kasdienybe, kaip benamės katės. Ir nenustebčiau sužinojusi, kad jos minta gailestingų močiučių katėms visur kaišiojamu maistu.

Praėjusią savaitę stebėjau sunkiai įtikimą vaizdą. Veiksmas vyko pagrindinėje miesto gatvėje – Taikos prospekte šaligatvį ir dviračių taką skiriančioje žaliojoje vejoje arčiau Sausio 15-osios gatvės.

Iš tolo pamačiau vis šokuojančią varną. Buvo sunku suprasti, ką ji taip įnirtingai atakuoja. Paukštis kažką puolė, kapojo, tampė, šokinėjo. Maniau, gal šiukšlę rado.

Priėjau arčiau ir supratau, kad nuo varnos aktyviai ginasi ir gana aukštai šokinėja didžiulė žiurkė.

Dvikova buvo arši, mane ėmė siaubas pagalvojus, kad tokios šmirinėja greta esančiuose daugiabučiuose.

Dar labiau nustebau, kai pastebėjau, jog šią dvikovą stebiu ne tik aš. Kitoje šaligatvio pusėje įsitempęs šią kovą sekė katinas. Ko gero, pralaimėjęs kautynes gyvis būtų tapęs jo auka.

Nelaukiau, kuo pasibaigs varnos ir žiurkės kautynės, nežinau, ar katinas kurį galop suėdė, bet nė vieno jų nenorėčiau matyti savo kieme.

Prieš dieną skaičiau straipsnį apie parazitus, jame buvo minima, kad mieste gana dažnai naikinamos būtent žiurkės, nes jos platina siaubingiausias ligas. Pasirodo, graužikų Klaipėdoje yra daug.

Pati esu mačiusi karštuose kraštuose žiurkes, šmirinėjančias tiesiog gatvėse, tai – siaubinga. Bet Lietuva – ne tokia šalis, vadiname save civilizuotu kraštu.

Ieškodami, iš kur kyla ligos, turėtume pasižvalgyti po daugiabučių kiemus ir pagaliau drausti mieste lesinti ne tik paukščius, bet ir šerti kates. Jos turėtų gyventi kaip ir šunys, – tik namuose. Jei toks gyvis yra benamis, jis negali būti tiesiog gatvėje, o juo labiau jo negalima maitinti. Už tai turi būti griežtai baudžiama.

Moterėlės tegu augina gėles – tokia mano nuomonė.

Pakrūmėse, po balkonais, po suolais kaišiojami indeliai su maisto atliekomis tik gausina parazitų būrį. Man atrodo, tai yra nusikaltimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip galima naikinti kates,

Kaip galima naikinti kates,  portretas
jeigu jos gaudo peles ir žiurkes. Jas gaudo varnos ir sidabriniai kirai. Pastarieji šiuo metu kažkur pradingo.

Poniai

Poniai portretas
Apsispręskite pagaliau kas jums labiau nepatinka, katės ar žiurkės? Išnaikinus laisvėje gyvenačias kates, karaliaus žiurkės. Dar apie laukines kates, jei nežinojote. Peles laukinės katės gaudo visos, o žiurkes tik fiziškai stiprūs ir gerai maitinami katinai ir katės. Žiurkei įveikti reikia visos katiniškos jėgos. Namie laikomos katytės gaudo muses ir uodus, o griaužikus atbaido būtent kačių kvapas,

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Klaipėda -šarkų pasaulis.Jos sunaikina visų paukštelių giesmininkų kiaušinius ,paukštelius ,landžios pastabios . Gal atsiradus konteineriams nebeliks tiek maisto ir jų sumažės. Pabandykite išgirsti paukštelius . Išskyrus strazdus giesmininkus -meletas,kurie išsiperi apie naujus metus netenka girdėti. Nebent žvirblius ,kurie peri šarkoms nepasiekiamose vietose. Atkreipkite dėmesį, kiek pilna šarkų lizdų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių