Klaipėdoje neramina besiskiepijančiųjų pasyvumas

Savivaldybėje vakar aptartas vakcinavimo procesas. Nors LCC tarptautiniame universitete prieš savaitę atidarytas erdvus pagrindinis vakcinacijos centras, kuris, pasak mero, veikia puikiai, klaipėdiečiai galimybėmis naudotis neskuba.

Poliklinikoje – tik „AstraZeneca“

„Yra dalykų, kurie šiek tiek neramina. Norėtųsi gerokai didesnio gyventojų aktyvumo registruojantis. Matyt, reikėtų aktyvesnės informacinės kampanijos“, – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Antradienio ryto duomenimis, pasiskiepyti antradienį buvo užsiregistravę apie 400 klaipėdiečių, vakcinuotis trečiadienį – 300, ketvirtadienį ir penktadienį – po mažiau nei 100 gyventojų.

Į šiuos skaičius nepatenka Klaipėdos miesto poliklinikoje bendra eile „AstraZeneca“ skiepijami asmenys nuo 18 m. amžiaus.

Antradienį ryte čia būta norinčiųjų pasiskiepyti. Priešpiet prie poliklinikos buvo nusidriekusi apie dešimties įvairaus amžiaus žmonių eilė. Tačiau vėliau skiepytasi gerokai vangiau. Iki 14 val. buvo pasiskiepiję apie 60 klaipėdiečių.

„Didysis srautas būna ryte nuo 8 iki 10 val. Skiepytis galima visą savaitę. Jeigu bus matoma, kad dar daug žmonių nespėjo, laiką bus galima pakoreguoti“, – teigė meras.

Be registracijos iki penktadienio klaipėdiečiai skiepijami tik nuo 9 iki 14 val.

Nors pasiskiepyti gali visi norintys nuo 18 m., jie negali rinktis pageidaujamos vakcinos. Miesto poliklinikoje skiriama tik „AstraZeneca“.

Nesiveržia: miesto valdžia susirūpino, kad uostamiesčio gyventojai skiepytis neskuba. (Bernardo Šaknio nuotr.)

Laukia masinės vakcinacijos

O registruojantis iš anksto į LCC universitete esantį centrą vakciną galima rinktis. Tačiau čia registruotis kol kas dar negali visi.

„Nuo birželio prasideda visų amžiaus grupių vakcinavimas. Tada jau, nepriklausomai nuo amžiaus, profesijos, lėtinių ligų ar kitų kriterijų, galėsi ateiti, gauti skiepą ir keliauti saugus bei sveikas. Tikiuosi, kad didysis bumas prasidės birželį, bet norisi ir likusias dvi savaites kiek įmanoma efektyviau išnaudoti“, – teigė meras V.Grubliauskas.

Susitikime svarstyta, kaip palengvinti miestiečių kelionę į pagrindinį vakcinacijos centrą.

„Buvo siūlymų vos ne daryti atskirą maršrutą. Bet į LCC tarptautinį universitetą iš pietinės miesto dalies važiuoja 9, 14, 17, 18 ir 22B autobusai. Kursuoja ir maršrutinis taksi M5. Taigi atvykti pasirinkimas nemenkas“, – teigė miesto vadovas.

Jo nuomone, atskirą maršrutą ar specialią pavėžėjimo iki centro paslaugą įgyvendinti būtų sudėtinga. Kadangi kiekvienas registruojamas konkrečiam laikui ir važiuojama ne grupėmis.

Atvykti bus lengviau

Tačiau dabar esančius maršrutus nuspręsta išryškinti.

„Sutarėme su „Klaipėdos keleivinio transporto“ vadovu, kad reikia kuo greičiau „paraudoninti“ žemėlapius ir maršrutus. Kad gyventojai aiškiai suprastų, kurie autobusai važiuoja vakcinacijos centro link“, – teigė V.Grubliauskas.

Be to, nuo kitos savaitės grąžinama galimybė pirkti bilietą iš vairuotojo.

„Buvo pastebėjimas, kad žmonės, kurie retai naudojasi viešuoju transportu, ne visada motyvuoti pirkti elektroninį bilietą. Kad tiesiog įliptum, susimokėtum ir atvažiuotum pasiskiepyti“, – paaiškino meras.

Pasitarime nutarta miestiečius aktyviau raginti skiepytis.

„Visuomenės sveikatos biuras informavo, kad informacijai apie galimybes ir kvietimą skiepytis bus galima pasinaudoti ir mokyklų, darželių ar profesinių mokyklų dienynais. Ir, panašu, mieste atsiras gerokai daugiau vakcinuotis raginančių reklaminių plakatų“, – pasakojo V.Grubliauskas.

Iki šiol paskiepyta apie ketvirtadalis – tai yra 37 tūkst. klaipėdiečių. Visoje Lietuvoje bent vieną vakcinos dozę gavo beveik trečdalis gyventojų – daugiau nei 875 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai valio

Tai valio portretas
Vis mažiau avinų Klaipėdoj.Kad tik nepradėtu gaudyt ir per prievartą skiepyt.

to taigi

to taigi portretas
Taj ko "lauke"?? LT Prezidento ZMONA? Irgi rusu "Sputnik"??:)))

taigi

taigi portretas
Klaipėdoje gyvena daug rusų tautybės žmonių. Tikriausiai jie laukia Sputniko. :)))
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių