Klaipėdoje pradeda kursuoti vandens autobusas: kelionė kainuos 3 eurus

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje nuo penktadienio Danės upe pradeda plaukti reguliaraus susiekimo laivai – vandens autobusai, pranešė bendrovė „Klaipėdos keleivinis transportas“.

Kelionė autobusu keleiviams kainuos 3 eurus, turintiems klaipėdiečio kortelę – 2,4 euro, vaikams – 1,5 euro, o turintiems teisę į didesnę lengvatą – 60 centų.

Anot įstaigos, dauguma lengvatų miesto ir vandens autobusuose sutampa, skiriasi tik lengvatos vaikams.

Nuo 7 iki 13 metų (imtinai) vaikams bilietas parduodamas už pusę kainos. Nuo 14 metų vaikams galioja pilna bilieto kaina. Vyresniųjų klasių moksleiviai ir studentai čia, skirtingai nei miesto autobusuose, lengvatos neturi.

Pirmoji vandens autobuso stotelė yra senamiestyje, o paskutinė – Tauralaukyje. Apie aštuonių kilometrų atstumą elektrinis katamaranas įveikia per kiek daugiau nei valandą. Iš viso yra šešios stotelės. Per dieną abu autobusai iš viso padarys aštuonis reisus.

Elektriniai vandens autobusai kursuos nuo 8 val. ryto iki 9 vakaro. Vandens autobuse yra 10 sėdimų vietų ir viena vieta neįgaliajam vežimėlyje.

Planuojama, kad vandens autobusas plaukios šiltuoju sezonu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuviskos okupantu atmatos ,Memelyje -- D A N G E S upe. Nezdinkites von is Prusijos Memelio Krasto. Mirtis okupantams.

Liberalus cinizmas .

Liberalus cinizmas .  portretas
Skelbta, jog ši paslauga neabejotinai bus nuostolinga, preliminariai planuota, kad atitinkamoms kompensacijoms šiemet reikės skirti apie 50 tūkst. eurų. Pagal trejų metų trukmės sutartį KKT už tokių paslaugų teikimą planuoja „Klaipėdos paslaugoms” sumokėti 363 tūkst. eurų – po 4,37 Eur už kilometrą. _______P.S. joooo....jei nuostolingai ar su broku , reikalą " prastūmė " liberalieji.

Viola

Viola portretas
Labai pigu. Kai palygini su Babilono parku, kuriame iš gipso nulietos nesąmonės už 15 eurų, tai čia pigiau 5 kartus ir vaizdai geresni :)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių