Klaipėdos Atgimimo aikštė – užminuota: tai, kas rasta, yra labai pavojinga

Klaipėdos Atgimimo aikštę ruošiant renovacijai, atidengtas didelis kiekis Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmenų. Tiek vokiški, tiek ir sovietų sprogmenys paslėpti atkastuose pastatų pamatuose. Dalis jų – su sprogdikliais, taip pat greta yra ir trotilo. Rangovai praeitą penktadienį sustabdė darbus. Klaipėdos savivaldybės atstovai prašo kariškių pagalbos.

„Atliekant Atgimimo aikštės tvarkymo darbus, rangovai atkasė senų pastatų pamatus, o juose rado bombų. Jų yra apie 20. Po bombomis sudėtas trotilas rodo tai, kad pamatų likučius buvo ruošiamasi išsprogdinti“, – kalbėjo Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Dalis sprogmenų – vokiečių, dalis – sovietų armijos.

Meras pranešė, kad praeitą penktadienį gavo rangovo laišką, kuriame pranešta, kad tokiomis sąlygomis negali dirbti, nes reikia užtikrinti darbuotojų saugumą.

„Kreipėmės į Krašto apsaugos ministeriją ir paprašėme pagalbos nukenksminant sprogmenis, nes tai, kas yra rasta, yra labai pavojinga. (…) Darbai aikštėje yra sustabdyti, kol nebus atliktas išminavimas“, – teigė meras.

Išminavimas esą neturėtų ilgai užtrukti. Ar reikės tuo metu evakuoti žmones, priklausys nuo to, ką pasakys ekspertai.

Šiuo metu esą nėra duomenų, kad praeiviams šalia vaikščioti būtų nesaugu.

„Aikštelė yra aptverta. Rangovas atsako už aikštelės eksploataciją ir priežiūrą. Jei paaiškės, kad reikalingos papildomos pajėgos, imsimės visų įmanomų priemonių, kad užtikrintume apsaugą tokią, kokios reikia“, – patikino meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
"..Tai, kas rasta, yra labai pavojinga ". Tai jeigu labai pavojinga, kodėl viešbutyje gyvena žmonės ? Kodėl gyventojams leidžiama vaikščioti, o transportui važinėti vos per 20-30 metrų nuo labai pavojingos vietos ?

neškit viską per gatve prie konservatpederastu būstinės

neškit viską per gatve prie konservatpederastu būstinės portretas
ir ten sprogdinkit, kad šita švalė iš Klaipėdois išlėktu į orą molekulėm

Balsas

Balsas  portretas
O kiek tų sprogmenų po Klaipėdos Viešbučiu, o ma... Vieną dieną Big Boom.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių