Klaipėdos paplūdimiuose maudytis saugu

Atlikus vandens taršos sklaidos modeliavimą nustatyta, kad Klaipėdos pajūrio ribose taršos nėra, maudytis – saugu.

Lietuvos aplinkos apsaugos agentūra patikino, kad teršalai juda į šiaurę ir galėjo pasiekti pakrantę nuo Liepojos į šiaurę, ne toliau kaip iki Paviluostos.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro duomenimis, į jūrą galėjo būti išleista apie 12 tūkst. kubinių metrų nevalytų nuotekų. Šie skaičiai dar bus patikslinti.

Vandens kokybė atitinka maudymosi taisykles.

Nuotekos į Baltijos jūrą ėmė lietis Liepojoje sekmadienio vakarą sugriuvus valymo įrenginių sienai. Šiuo metu padėtis suvaldyta, nuotekos iš valymo įrenginių nebeteka.

„Išanalizuotų nevalytų nuotekų vandens rezultatai, kuriuos Latvijos aplinkos apsaugos tarnyba rinko iš kanalizacijos sistemos, bus prieinami ne vėliau kaip pirmadienį. Liepos 23 ir 24 d. paimti vandens mėginiai rodo, kad vandens kokybė atitinka maudymosi taisykles“, – rašoma Aplinkos apsaugos agentūros „Facebook“ paskyroje.

Ji taip pat nurodė, kad pavojaus žmonių sveikatai nėra, taip pat nėra pagrindo įvesti apribojimų žvejybai jūroje, nes manoma, kad į jūrą išleistų nuotekų kiekis neturėjo ilgalaikio poveikio Baltijos jūros ekosistemai.

Latvijos policija pradėjo tyrimą, kad įvertintų gamtai padarytą žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių