Klaipėdos paplūdimiuose – smurtas ir detektyvai

Ilgasis šventinis savaitgalis Klaipėdos paplūdimiuose neapsiėjo be nuotykių. Vieniems poilsiautojams dėl sveikatos sutrikimų prireikė medikų, kitiems dėl smurtaujančių nepažįstamųjų – pareigūnų pagalbos.

Dingo vienomis glaudėmis

Pasak „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojo, gelbėtojų vadovo Aleksandro Siakki, vienas nutikimas priminė detektyvą.

„Dingo vyras. Moteris atėjo pasakyti, kad jos sutuoktinis išėjo vilkėdamas tik glaudėmis ir negrįžo. Buvo paieška, tarsi detektyvas, paskelbėme informaciją per garsiakalbius. Vieni teigė vyrą matę su kitu vyru girtaujančius Odesos promenadoje, kiti neva jį matė miegantį ant medinio tako kopose. Galiausiai kilometro atstumu nuo tos vietos, kur dingo, buvo rastas sveikas autobusų stotelėje“, – pasakojo A. Siakki.

Antradienio vakarą į Smiltynę skubėjo policijos pareigūnai. Buvo pranešta, kad įvyko konfliktas – kažkoks vyras dėl neaiškių priežasčių smūgiavo nepažįstamai moteriai.

Pareigūnai jo apklausti nespėjo, nes prieš atvykstant policijai šis susirinko daiktus ir paspruko.

„Jis buvo labai nekultūringas, agresyvus, kalbėjo agresyviai tiek su moterimi, tiek su gelbėtojais. Ne pirmą kartą jis paplūdimyje pasirodo. Blaivumo patikrinti nespėjome, pasišalino, bet liko žmona, draugai. Jis tik susirinko daiktus ir pasišalino iš paplūdimio, bet yra duomenys, vaizdo įrašas“, – kalbėjo A. Siakki.

Dėl vyro elgesio apklausti jo artimieji, draugai ir įvykį matę liudininkai.

Aleksandras Siakki. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nukrito ant asfalto

Darbo šiomis dienomis netrūko ir paplūdimio bei ligoninių medikams.

Staiga atšilus orams, ne tik žmonės, bet ir jų augintiniai patyrė įvairių sveikatos sutrikimų, gavo saulės smūgius, kai kuriuos poilsiautojus teko vežti į ligoninę.

Kaip tėvai apie vaikus negalvoja, taip ir šeimininkai negalvoja apie savo naminius gyvūnus.

„Kreipėsi į medikus dėl kraujo spaudimo, taip pat medikams teko važiuoti į vietą, nes žmonės patyrė šilumos smūgius, buvo nualpusių, nukritusių. Antradienį Antrojoje Melnragėje žmogus nualpo priešais gelbėjimo stotį, ant asfalto, buvo išvežtas į ligoninę. Nesuprantu, kai lauke plius 30, jie atsiveda į paplūdimius naminius gyvūnus. Jau ne vienas žmogus kreipėsi į medikus dėl šunų, gavusių šilumos smūgius. Kaip tėvai apie vaikus negalvoja, taip ir šeimininkai negalvoja apie savo naminius gyvūnus“, – tikino „Klaipėdos paplūdimių“ gelbėtojų vadas.

Pasiklydo daug vaikų

Nors skendimų šiomis dienomis nebuvo, gelbėtojams teko traukti kelis vaikus, patekusius į atgalinę srovę, taip pat ieškoti daug pasiklydusių vaikų.

„Antradienį paplūdimiuose buvo daugiausia žmonių. Perpildyti keltai, kelyje nuo Melnragės tilto iki Antrosios Melnragės buvo susidariusi keturių kilometrų spūstis. Pirmadienį Giruliuose teko padėti dviem septynerių aštuonerių metų vaikams, juos ištraukti iš atgalinės srovės. Tėvai tuo metu sėdėjo kavinėje. Buvo ieškoma daug pasiklydusių vaikų. Pavyzdžiui, 4 metų mergaitė pasiklydo Melnragėje, radome ją už 700 metrų. Taip pat buvo pasiklydęs dviejų metų vaikas, bet greitai ir jį radome“, – sakė A. Siakki.

Atvejų, kai vaikai skęsta, pasiklysta, o tėvai deginasi ar naršo telefone, šią vasarą užfiksuojama daugybė, bet situacija negerėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aiva

Aiva portretas
Na jei jau prabilo te apie kompiuterius, tai gelbėtojai savo postuose irgi tuo užsiima, net galvos nepakeldami , ar padėtį pajūryje stebėdami. Apie tėvus , tai net sunku kalbėti,- paleidžia mažus vaikus į vandenį o patys sėdi ant kranto ir plepasi. Tiesiog protu nesuvokiama, kaip šitaip galima rizikuoti savo vaiko gyvybe.

laikraštis

laikraštis  portretas
Tik nusikaltimų ir nelwimiu pranesimui?

Joo liudna

Joo liudna portretas
Tokiu mazu vaiku tevai, tai kompiuterine karta, jiems svarbiau lindet internete o kad reikia priziuret vaikus, ju smegeneles to neikerta...ir kokio velnio 2 ar 4metu vaikus laikyt pliaze kai temperatura30 laipsniu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių