Klaipėdos pareigūnai nepilnamečius stebės dronais

Esant palankiems orams, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai (VPK) veikiausiai vykdys prevencinę priemonę, pasitelkdami dronus. Ši priemonė ypač pagelbsti siekiant užkardyti nepilnamečių rūkymą ar kitus jų daromus pažeidimus.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Andromedos Grauslienės, praėjusių metų vasarą, vykdant tokio pobūdžio priemones, beveik visoje apskrityje buvo pasitelkti dronai.

Šiemet taip pat vykdoma aktyvi prevencinė veikla, siekiant skatinti jaunimą elgtis saugiai ir atsakingai.

„Klaipėdos apskrities VPK Viešosios tvarkos tarnybos prevencijos skyriaus ir rajonų policijos komisariatų bendruomenės pareigūnai tikslines priemones nepilnamečių daromiems teisės pažeidimams užkardyti, ypač susijusiems su tabako gaminių vartojimu ir turėjimu, rengia nuolat. Šiemet taip pat vykdoma aktyvi prevencinė veikla, siekiant skatinti jaunimą elgtis saugiai ir atsakingai, planuojama pasitelkti ir dronus – uostamiestyje, jei tik leis oro sąlygos, tokią priemonę ketinama rengti“, – informavo A. Grauslienė.

Andromeda Grauslienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Praėjusiais metais nuo birželio 20 d. šios prevencinės priemonės buvo vykdomos visuose Klaipėdos apskrities miestuose ir rajonuose, išskyrus Palangą – dronas čia negalėjo skristi dėl netinkamų oro sąlygų.

Pareigūnai tąkart lankėsi teritorijose prie švietimo įstaigų, taip pat parkuose, paplūdimiuose, prie vandens telkinių, vietose, kur jaunimas mėgsta susiburti.

Pareigūnai kalbėjosi su sutiktais jaunuoliais, aiškino alkoholio ir tabako gaminių keliamą žalą ir gresiančią atsakomybę už jų vartojimą ar turėjimą. Pažeidimų šios priemonės metu nebuvo užfiksuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marijus

Marijus  portretas
Pinigo tai surado? Naujus etatus padarė? Teismo nutartį turi, kad privataus NEPILNAMEČIO asmens stebėjimas leidžiamas, nes yra įtariamas nusikaltimas?Ir su tėvų, žinoma, sutikimu? O kas, jeigu į kadrą papuola nasisiję asmenys? O kur duomenų saugumo garantas? BLT, KGB laikais to nebuvo....

pagalvojus

pagalvojus portretas
Ar tai teisėta? Įdomus reikalas ta "demokratija", jei taip būtų sovietmečiu, tai kokia giesmė apie persekiojimus butų sukurta :)

Eksas

Eksas portretas
Trikojai, dronai, kameros, pernavo fantazija pažaboti nusikalstamumą. Kada tiesiogiai su žmonėmis pradėsite dirbti? Kur policiniai prevenciniai renginiai su jaunimu. Grausliene, ką padarėte "dirbdama" su visuomene? Ir ką išvis daro AVPK komunikacijos skyrius darbui su visuomene? Ataskaita.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių