Klaipėdos pilies bokšto statybos netrukus pajudės

Klaipėdos pilies bokšto statybos po žiemos įgauna pagreitį, tačiau dar laukiama koreguojamo statinio projekto, tada statybininkai jau galės darbuotis intensyviai. Panašu, jog rudenį pradėta projekto korektūra statybas pabrangins dar 200 tūkst. eurų ar net daugiau.

Rudenį darbai vyko lėčiau dėl koreguojamo statinio techninio projekto, ir jau tada buvo aišku, kad statybos gali pabrangti iki 200 tūkst. eurų. Tačiau projektas iki šiol nėra užbaigtas.

„Žiemą, galima sakyti, buvo pertrauka, dirbome nedaug. Šiuo metu baigiami paskutiniai projekto koregavimai, laukiame susitikimo su užsakovu ir savivaldybės atstovais, tada susipažinsime su nauju projektu, tikslinsime kainą ir pradėsime intensyviai dirbti“, – teigė bendrovės „Pamario restauratorius“ vadovas Aldas Kliukas.

Pilies bokšto projektą kuruojantis Klaipėdos savivaldybės vyriausiasis patarėjas Ričardas Zulcas dar rudenį pasakojo, jog nuspręsta storinti statinio sienas, kad bokštas būtų stabilesnis.

Sprendimas storinti sienas priimtas, kai rangovas su Kauno pilies bokšto ekspertais ir kitais specialistais įvertino Klaipėdos pilies bokšto stabilumą ir nusprendė, kad reikia storinti plytų sieną nuo pusės iki vienos plytos.

Dėl to bokšto statybų kaina preliminariai turėjo pabrangti apie 200 tūkst. eurų, tačiau, kaip teigė A. Kliukas, kaina dar gali kilti.

„Pakoreguotas projektas turėtų būti pristatytas artimiausią savaitę, todėl šiuo metu yra nagrinėjamos rangovų pateiktos sąmatos, tačiau kol kas tiksliai, kiek kainuos projektas, pasakyti negaliu“, – teigė R. Zulcas.

Uostamiestyje atkuriamo pilies bokšto statybos turėtų būti baigtos šių metų gale.

Bokštas bus 47 m aukščio. Jo formos ir tūris, plienines konstrukcijas laikantis karkasas atkartos pilies bokšto kontūrus. Bokšte numatyta įrengti apžvalgos aikštelę, laiptus ir liftą.

Remiantis archeologiniais, istoriniais, architektūriniais, konstrukciniais tyrimais, bus atkurtas ir istorinis eksterjeras.

Bokštas iškilo ant istorinio bokšto pamatų. Anksčiau čia stovėjęs šešiaaukštis pilies bokštas Klaipėdos piliavietėje buvo pastatytas dar 1546 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorijos aiskumas

Istorijos aiskumas portretas
Pastu rupinasi Lietuvos Vyriausybe, pilies bokstu Klaipedos savivaldybe, katras turi daugiau pinigu? Pasta gavo ir naudojo veltui, jo nestate, tai padare Prusijos vyriausybe, taip nemegstamas Bismarkas, ivedes pirmas pasaulyje socialini draudima, senatves ir neigalumo pensijas, draudimus. Kokie nuopelnai Vilniaus? Todel linkiu tik sekmes, kad bokstas iki rudens butu pabaigtas.

Buduliams

Buduliams portretas
O kur Lietuvoje norit atrast autentiškumo.Net Gedimino pilis ir ta atstatyta,jau nekalbant apie Trakų pilį ar valdovų rūmus.Taip ,kad apsiraminkit runkeliai ir džiaukitės,kad Klaipėda gražėja

Neatitinka

Neatitinka portretas
Jokio autentiškumo. Plytu murijimo technologija visai neatitinka vokisko standarto.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių