Klaipėdos rajone sutvarkė gaudykle tapusią įgriuvą

Praėjusią savaitę automobiliui „Audi“ gaudykle tapusi įgriuva kelyje Legučiai–Šalpėnai–Judrėnai sutvarkyta vos per kelias dienas. Eismas šiame kelyje jau atkurtas.

Žvyrkelis buvo visiškai išplautas, kai Klaipėdos rajone atlydys ėmė skandinti pievas ir upes.

Kelio, vedančio į Judrėnus, viduryje buvo atsivėrusi kelių metrų pločio ir tiek pat gylio duobė.

Ankstyvą rytą šiuo keliu važiavęs vairuotojas net neįtarė, kad tamsoje papuls į tokio dydžio duobę ir jo automobilį teks traukti kranu.

Kelininkai užfiksavo, kad įgriuva atsirado sausio 25 d.

„Kelias buvo nuplautas dėl besikeičiančių oro sąlygų. Kitose vietose, kur yra vandens pralaidos ir tvenkiasi vanduo, šiuo metu imtasi dažnesnių patruliavimų, joms skiriamas maksimalus dėmesys – matomos rizikos bus nedelsiant šalinamos“, – pranešė įmonė „Kelių priežiūra“.

Judrėnų seniūnas Zigmantas Siminauskas pasakojo, kad kelias jau anksčiau kėlė rūpesčių.

„Pats kelias kėlė rūpesčių. Ne kartą apie kelio pakraščiuose susiformavusias įgriuvas buvome pranešę regiono kelius prižiūrinčiai įmonei „Kelių priežiūra“. Pats kelias priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai“, – patikino Judrėnų seniūnas.

Kelininkai seniūniją vis informuodavo, kad be pavasario rimtesnių darbų nebus įmanoma atlikti.

„Problema kelininkams buvo žinoma. Jau kurį laiką vis pranešdavome apie įgriuvas. Tik anksčiau pakraščius paplaudavo. O nuo Kalėdų ėmė byrėti ir pati važiuojamoji dalis“, – pasakojo seniūnas.

Dėl įgriuvos neilgą laiką buvo atkirsti Pajudrio kaimo gyventojai. Jie galėjo vykti apylanka, bet susidarė daugiau nei septynių kilometrų ratas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių