Klaipėdos rajono naujienos

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 1-ąją Klaipėdos rajono pirmokai gaus būtiniausių priemonių krepšelius

Artėjant Rugsėjo 1-ajai primename, kad Klaipėdos rajono pirmokai, atskubėję į savo klases, jose ras būtiniausių kanceliarinių priemonių krepšelius. Taigi tėveliai mokslo metų pradžios gali laukti ramiau.

Krepšelius sudarys daugiau nei 20 priemonių. Juose vaikai ras ergonomišką plunksnakotį, sąsiuvinių pirmai klasei linijomis ir langeliais, kapsulių plunksnakočiui, spalvotų flomasterių ir pieštukų, spalvoto dvipusio popieriaus ir kartono, piešimo sąsiuvinį, akvarelę, 2 teptukų rinkinį, žirkles vaikams, drožtuką, trintuką, pieštukinių klijų, liniuotę, indelį teptukui plauti ir paletę dažams maišyti, guašą, plastikinį aplanką dokumentams. Visos priemonės bus sudėtos į sportinį krepšelį su savivaldybės logotipu.

Pirmoko krepšelius mažieji moksleiviai, nepaisant tėvų pajamų, gaus antrus metus iš eilės. Iš viso įsigyta daugiau nei 600 rinkinių. Vieno vertė – beveik 40 eurų. Jį suformavo Švietimo ir sporto skyriaus specialistai.

Be to, kad į mokyklas pirmokai keliautų saugiau, jie gaus ir po atšvaitą.

Dituvos mokykla dar šiemet turės naują sporto salę

Sparčiai augančiame Klaipėdos rajone kuriasi daug jaunų šeimų, tad itin didelį dėmesį savivaldybė skiria švietimo plėtrai. Statomi nauji darželiai, mokyklos, investuojama į jau veikiančių ugdymo įstaigų infrastruktūrą. Viena tokių – Dituvos mokykla, kurioje prasidėjo sporto salės statybos. Čia jau rudenį bus atverta net 540 kvadratinių metrų dydžio tentu dengta sporto salė.

Iki šiol mokyklos mokiniai turėdavo sportuoti lauke, o žiemą mokyklos koridoriuose, todėl naujoji salė bus visiškai pritaikyta sporto infrastruktūrai. Ji bus šildoma, atvesta elektra, projektuojami vandentiekio, lietaus tinklai. Čia ne tik vyks fizinio lavinimo pamokos, bet vaikai naujojoje sporto salėje galės žaisti futbolą, krepšinį, tinklinį, salėje liks daug vietos ir inventoriaus laikymui, persirengimo rūbinėms. Salės statybos kainuos 300 tūkst. eurų.

„Puikiai suprantu, su kokiais iššūkiais susiduria tėvai, kai trūksta darželių ar mokyklų ar ugdymo įstaigos dėl vienokių ar kitokių priežasčių negali patenkinti visų ugdymosi poreikių. Situacija Dituvoje, kai vaikams reikėjo sportuoti mokyklos koridoriuose, išties nepriimtina, todėl reikėjo šią problemą spręsti kuo greičiau. Sprendimas statyti tentu dengtą salę – išskirtinis, nes tokią sporto salę prie mokyklos turėsime pirmieji Lietuvoje. Statinys atitiks visus tokio pobūdžio erdvei keliamus reikalavimus, o svarbiausia, kad jo montavimas užtruks gerokai trumpiau nei priestato prie mokyklos statyba“, – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Laukiame Tavo idėjos Klaipėdos rajonui!

Jau ketvirtą kartą Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia dalyvaujamojo biudžeto konkursą „Tavo idėja“. Šį kartą net 2 mėnesius, nuo rugpjūčio 1 iki rugsėjo 30 d., lauksime pačių įdomiausių ir netikėčiausių idėjų Klaipėdos rajonui iš visos Lietuvos bei į užsienį išvykusių kraštiečių. Jei idėjos atitiks kriterijus ir už jas balsuos rajono gyventojai, savivaldybė jas įgyvendins. Tam kasmet skiriama 300 tūkst. eurų.

Idėjų teikimo laikotarpis

Projektų idėjų laukiame nuo rugpjūčio 1 iki rugsėjo 30 d. Per šiuos du mėnesius kviečiame dėl idėjų konsultuotis su savivaldybės specialistais, kurie padės jas tobulinti tam, kad jos patektų į balsavimo etapą ir jų nereikėtų atmesti dėl formalių kliūčių, kaip netinkama vieta ar kitų, trukdančių jų įgyvendinimui.

Kategorijos

Šiemet idėjos varžosi 3 kategorijose:

• Mažos apimties projekto, įgyvendinamo savivaldybės teritorijoje, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 30 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne daugiau kaip 90 tūkst. eurų;

• Mažos apimties projekto kaimuose, turinčiuose mažą (250 ir mažiau) deklaruotų gyventojų skaičių, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 15 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne daugiau kaip 30 tūkst. eurų;

• Didelės apimties projekto savivaldybės teritorijoje, kurio bendra įgyvendinimo vertė neviršija 100 tūkst. eurų. Šiai projektų kategorijai skiriama ne mažiau kaip 180 tūkst. eurų.

Kas gali teikti idėjas?

Idėjas gali teikti kiekvienas Lietuvos Respublikos pilietis nuo 16 metų.

Ką reikia nurodyti, teikiant idėją?

Teikiant idėją, pasiūlymo formoje reikia trumpai aprašyti savo projektą, nurodyti tikslą, siekiamus rezultatus ir naudą, taip pat pažymėti vietą, kur planuojama jį įgyvendinti (tai gali būti tik viešosios vietos). Projekto pasiūlyme nurodykite preliminarią projekto sąmatą, kiek tai galėtų kainuoti, taip pat galite pridėti ir priedus – vizualizacijas, schemas, nuotraukas. Jei kyla klausimų dėl pasiūlymo formos pildymo, idėjų įgyvendinimo galimybių kviečiame konsultuotis su savivaldybės specialistais e. paštu tavoideja@klaipedos-r.lt. Konsultacijas taip pat teikia Strateginio planavimo ir projektų valdymo skyriaus vyresnioji patarėja Virginija Juknienė (virginija.jukniene@klaipedos-r.lt, tel. +370 656 12 178) bei Biudžeto ir ekonomikos skyriaus vedėja Irena Gailiuvienė (irena.gailiuviene@klaipedos-r.lt, tel. +370 616 83 638).

Kaip reikės balsuoti?

Balsavimas vyks visą lapkričio mėnesį. Balsuoti bus galima tiek elektroniniu būdu, tiek užpildant popierinius balsavimo biuletenius.

Tvarkos aprašą, pasiūlymo formą, paaiškinimus, kaip nurodyti projekto įgyvendinimo vietą žemėlapyje, bei kitą svarbią informaciją rasite https://klaipedos-r.lt/tavo-ideja/.

Išrinkime geriausią metų socialinį darbuotoją ir socialinį partnerį

Iki rugsėjo 10-osios kviečiame teikti kandidatus Klaipėdos rajono savivaldybės metų socialinio darbuotojo bei metų socialinio partnerio premijai.

Socialinio darbuotojo premijos tikslas – įvertinti savivaldybės teritorijoje veikiančių įstaigų ir organizacijų darbuotojų, dirbančių socialinį darbą, veiklos rezultatus ir skatinti iniciatyvai bendruomeninėje veikloje socialinio darbo srityje.

Socialinio partnerio premijos tikslas – skatinti savivaldybės teritorijoje veikiančių juridinių ir fizinių asmenų siekį prisidėti savo indėliu socialinio darbo srityje.

Kandidatų siūlymus būtina pateikti iki 2023 m. rugsėjo 10 d. (imtinai) registruotu paštu arba elektroniniu paštu parama@klaipedos-r.lt (laiško pavadinime nurodyti, pvz., „Teikimas 2023 metų socialinio darbuotojo premijos skyrimui“ ir „Teikimas 2023 metų socialinio partnerio premijos skyrimui“), ar perduoti (užklijuotuose vokuose, ant kurių turi būti užrašyta: „Teikimas 2023 metų socialinio darbuotojo premijos skyrimui“ ir „Teikimas 2023 metų socialinio partnerio premijos skyrimui“) tiesiogiai savivaldybės administracijos Sveikatos ir socialinės apsaugos skyriui, adresu Klaipėdos g. 2, LT-96130 Gargždai.

Informacija teikiama e. p. iveta.gailiene@klaipedos-r.lt, tel. +370 683 24 571.

Premijos nuostatus ir paraiškas rasite tinklalapyje www.klaipedos-r.lt, skiltyje „Skelbimai“-„Paraiškos-konkursai“.

Projektuojami ir statomi nauji darželiai, mokyklos

Į švietimo plėtrą savivaldybė investuoja nuolat – formuojant biudžetą jam tenka didžiausia lėšų dalis – kone pusė. Tai leidžia užtikrinti, kad vaikai gautų kokybiškas ugdymo paslaugas šalia namų.

Visame Vakarų regione per nepriklausomybės metus pastatyta viena nauja mokykla. Duris ji atvėrė Jakuose, buvo suteikta galimybė šalia namų mokytis ne tik pradinukams. Čia veikia ir dvi ikimokyklinio ugdymo 35 vietų grupės. Dar vienas darželio priestatas iškilo Slengiuose, kur jau ugdoma apie 40 vaikų, duris atvėrė ir rekonstruotas Gobergiškės darželis.

Pasirašyta dar viena sutartis dėl mokyklos-darželio statybų Trušeliuose. Ji duris atvers 2026-ųjų rudenį ir čia bus ne tik ugdymo įstaiga, bet ir kultūros bei sporto erdvė visiems Sendvario gyventojams. 8 tūkst. kv. m pastate veiks 3 lopšelio, 6 ikimokyklinio ugdymo bei 3 priešmokyklinio ugdymo grupės, 8 pradinio ugdymo klasės.

Taip pat bus įrengta universali sporto salė, treniruoklių salė, kultūros salė su pagalbinėmis patalpomis, bibliotekos patalpos. Iš viso mokykloje-darželyje bus ugdoma 230 darželinukų ir 550 mokinių. Mazūriškėse iki 2025 m. taip pat iškils dar vienas 150-ies vietų darželis.

Gyventojams jau pristatyti projektiniai pasiūlymai.

Prasidėjo ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos priestato statyba. Jai pasibaigus, bus sukurtos keturios papildomos klasės, atsiras aktų salė. Priestatas planuojamas ir prie Ketvergių mokyklos, nes čia taip pat reikalingos papildomos klasės, dar vienas darželis planuojamas Dercekliuose.

Rūpinamasi ir kitų rajono ugdymo įstaigų infrastruktūra. Pradėta „Vaivorykštės“ gimnazijos rekonstrukcija, modernizuojamas lopšelis-darželis „Saulutė“. Planuose ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos pastato modernizacija, bus atnaujinti ir „Vaivorykštės“ bei Jurgio Šaulio gimnazijų sporto aikštynai, sutvarkyta Gargždų „Kranto“ progimnazijos teritorija, rekonstruotas Plikių I. Labutytės pagrindinės mokyklos bendrabučio pastatas, kuriame mokysis pradinukai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danure

Danure portretas
Mokekite nežeminančias orumą algas už darbą ir nereiks gedingo ale rūpinimosi Vaikais. Tai nuopelnas padovanoti keletą sąsiuvinių ir pieštukų, Kaip ne gėda?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių