Klaipėdos savivaldybė paskirstė 1,3 mln. eurų finansavimą kultūros ir meno sričių projektams

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybė paskirstė finansavimą kultūros ir meno sričių projektams – uostamiesčio menininkų idėjų įgyvendinimui skirta daugiau kaip 1,3 mln. eurų.

Savivaldybės teigimu, pernai finansavimas buvo skirtas 53 projektams ir siekė 1,2 mln. eurų. Šiais metais numatyta finansuoti 59 kultūros ir meno sričių projektus, tarp kurių yra tiek tradiciniai renginiai, tiek naujos kūrėjų idėjos.

„Paraiškas dalinio finansavimo konkursui šiais metais kūrėjai teikė itin aktyviai. Dalis paraiškų, kurioms šiuo metu neskirtas finansavimas, galės būti finansuojamos papildomai. Jau šį mėnesį planuojame padidinti lėšas kultūrai – kultūros ir meno projektams finansuoti numatoma papildomai skirti dar 100 tūkst. eurų“, – išplatintame pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Paraiškas buvo galima teikti uostamiestyje rengiamiems tradiciniams kultūros ir meno festivaliams, Jūros šventės organizavimui, jūrinės kultūros tradicijas puoselėjantiems renginiams bei strateginiam kultūros ir meno kūrėjų organizacijų veiklos finansavimui ar kultūros paslaugų teikimui ir produktų kūrimui Klaipėdoje.

Iš viso kultūros ir meno sričių projektų dalinio finansavimo konkursui šiais metais sulaukta 140 paraiškų – tai yra 22 daugiau nei pernai.

Kūrėjams, kurie per paraiškų vertinimo laiką jau buvo pradėję vykdyti ar įvykdę 2024 metais suplanuotus projektus, jei tokį projektą nuspręsta finansuoti, finansavimas bus skiriamas ir už šiais metais jau įvykusį renginį. Skirtos lėšos kūrėjus pasieks po sutarčių pasirašymo.

Finansavimas numatomas vieneriems metams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Dvarponis padalino,atseit česnai.

mere Vaitkau

mere Vaitkau portretas
kodel tarptautinis Klaipedos festivalis liko be savivaldybes paramos ???

to čiaupui

to čiaupui portretas
tikrai vaitkus patvarkys finansavimą savo draugeliams
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių