Klaipėdos savivaldybėje – geresnė paslaugų teikimo kokybė: chartija vers dirbti žmonių labui

Klaipėdos savivaldybėje turėtų gerėti paslaugų teikimo kokybė. Europos Sąjungos lėšomis parengtas projektas pavadintas įmantriai – Piliečių chartija. Jis vers į savivaldybę besikreipiančius klaipėdiečius paisyti tam tikrų reikalavimų ir valdininkus dirbti nevilkinant reikalo sprendimo.

Atsižvelgė į pastabas

Chartija yra dokumentas, kurio tikslas – paslaugų gyventojams kokybės gerinimas. Juo siekiama, kad savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų darbas vyktų greičiau, sklandžiau ir tenkintų miesto žmonių poreikius.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyrius vyriausiosios specialistės Jūratės Sokolovos, rengiant dokumentą pastabas galėjo teikti ir gyventojai. Jiems atstovavo seniūnaitijų bei bendruomenių atstovai.

Chartija priimama ne todėl, kad Europos Sąjungos institucijos mums tai liepia.

"Todėl galime sakyti, kad tai yra miesto savivaldybės darbuotojų ir klaipėdiečių bendradarbiavimo susitarimas. Tokią chartiją turi ne tik Klaipėda, ją turi daug Lietuvos miestų, tarp jų ir Klaipėdos bei Kretingos rajonų savivaldybės. Tai toks bendras susitarimas, kaip reikėtų dirbti. Juk vieni darbuotojai dirba vienaip, kiti laikosi kitokių taisyklių, tiek vieni, tiek kiti mano, kad dirba gerai. Šia chartija numatome tam tikrus standartus siekti greitesnio ir kokybiškesnio paslaugų teikimo", – paaiškino J.Sokolova.

Įpareigojimai – ir gyventojams

Vadovaujantis šia chartija, socialiniuose tinkluose valdininkai sieks gyventojams į jų užklausimus atsakyti tą pačią dieną. Daugiau kaip pusę administracinių paslaugų valdininkai įsipareigoja suteikti iškart.

Jeigu žmogus kreipsis raštu ar elektroniniu laišku, atsakyti jam įsipareigojama greičiau nei per šešias dienas.

Keturis mėnesius rengtu dokumentu siekiama, kad miesto valdžios įstaigose būtų kuo mažiau biurokratijos, o jų mechanizmas suktųsi sklandžiau ir nestrigtų dėl valdininkų kaltės.

Piliečių chartijoje bus pateiktos nuorodos, kur reikėtų skambinti ar atvykti, norint spręsti tam tikrą problemą, kad interesantai be reikalo negaištų laiko varstydami skirtingų kabinetų duris.

Tikimasi, kad Piliečių chartiją artimiausiomis dienomis pasirašys miesto meras ir savivaldybės administracijos direktorius.

Dokumentas bus paskelbtas savivaldybės interneto svetainėje, be to, dokumento tekstas bus viešai iškabintas kiekviename savivaldybės bei jos įstaigų pastate.

Chartija numato, kad interesantai įsipareigoja laiku pateikti visą tinkamą informaciją bei duomenis, kurių prašo valdininkai, sprendžiantys jo problemą. Tada galima tikėtis, kad paslauga žmogui bus suteikta greitai ir kokybiškai.

Atsižvelgs į skundus

"Piliečių chartija turės vadovautis visi savivaldybės administracijos darbuotojai. Jeigu interesantas pateiks neigiamą atsiliepimą ar skundą dėl valdininko darbo, atestuojant į tai bus atkreipiamas dėmesys. Kiekvienas skundas ir tyrimas po jo turės pasekmių. Jau seniai pradėjome tobulinti savo darbą, chartija priimama ne todėl, kad Europos Sąjungos institucijos mums tai liepia. Dokumentas nubrėžia tam tikrus darbo standartus, kurių turime laikytis", – tikino J.Sokolova.

Taip siekiama, kad savivaldybėje liktų kuo mažiau popierinių dokumentų, o informacija tarp skyrių sklistų vos paspaudus kompiuterio mygtuką, o ne kelias dienas.

Tokio darbo valdininkai įvairiuose mokymuose ir kursuose mokomi jau pusantrų metų.

Trečiadienį nuotoliniu būdu savivaldybės administracijos direktoriui, jo pavaduotojams ir visiems darbuotojams pristatytas piliečių chartijos tekstas.

J.Sokolova tikino, kad valdininkai šiam dokumentui nesipriešino ir pastabų jam neturėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kuo užsiima dabar savivaldybė

Kuo užsiima dabar savivaldybė portretas
Plauna per projektus mūsų pinigus. Masiškai iškirto išvogė mūsų miesto medžius. Betonuoja trenkelizuoja miesta klimato atšilimo akyivaizdoje. Naikina mūsų sveikata. Priemė BP kuris yra katastrofa ir Klaipėdos sunaikinimad

Tokia Jūrevičienė

Tokia Jūrevičienė portretas
Nuarui liepia pradangi ti gyvūnus, tai yra nužudyti sedi po stogu jau apie 20 metu ir vogia namelius. Tyčiojasi iš žmonių, šaiposi Ir tai vadina žmonių labui. Lauk jūrevičienės gyvūnų žudikės

Dabar davivaldybės pinigu plivėjai

Dabar davivaldybės pinigu plivėjai portretas
Sedi pasisluepės nuo ž.oniu. o vyr architektė po BP bego iš darbo. Nes žino su tuo planu miestas bus sunaikintas. Ž.onės nuo taršos išmirs arba sirgs
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių