Prekeiviai sunerimo: Tilžės turgaus laukia permainos

Būsimos permainos uostamiesčio Tilžės turgavietėje pasėjo tarp dalies prekeivių nerimo nuotaikų. Gavę lapelius su pranešimais žmonės sunerimo. Tačiau turgaus vadovai teigia, kad baimintis nėra ko.

Statys prekybos centrą

Didžiulėje Tilžės turgavietėje netrukus bus permainų.

Kaip minėjo jos vadovas Romas Petraitis, turgaus teritorijoje ketinama statyti prekybos centrą. Jis turėtų iškilti netoli pagrindinio įėjimo į turgų, ten, kur dešiniau nuo įėjimo stovintys prekeiviai dabar parduoda savo gaminius ir prekes.

Koks prekybos centras įsikurs šioje vietoje, dar iki galo nėra aišku.

Statyboms reikės laisvo ploto, todėl dalis prekeivių nebegalės dirbti įprastoje vietoje.

„Pas mus vyks šiokios tokios rekonstrukcijos, kai kas bus parduodama, kai kas bus statoma. Viskas derinama, visi žmonės viską žino. Parduotuvė bus statoma, ten, kur buvo palapinės. Su toje vietoje dirbančiais prekeiviais viskas suderinta, jie žino, kur persikels. Žmonių daug, gal kažkas kažko nesupranta. Vienas pasakė vienaip, kitas suprato kitaip. Gal kas kažką pasakė iš pykčio. Pas mus nė vienas nėra skriaudžiamas. Mes nesuinteresuoti jų atsikratyti, kuo daugiau prekiautojų, tuo didesnės turgaus pajamos. Juk nedarysime taip, kad mums patiems būtų blogiau“, – patikino R. Petraitis.

Tikisi daugiau lankytojų

Turgavietės vadovas paaiškino, kad kiekvienam, gavusiam pranešimą prekeiviui, yra paaiškinta, kur jie galės toliau dirbti.

R. Petraitis kalbėjo, kad turgus būtinai turi keistis, kitaip stagnacija ves į pražūtį. Jis paminėjo, jog ir miesto turgavietės keičiasi. Kad neiškristų iš rinkos, Tilžės turgavietė taip pat turi imtis permainų.

Ten, kur išaugs parduotuvė, pasak R. Petraičio, buvo prekiaujama įvairiomis smulkmenomis: kai kas pardavinėjo čeburekus, kai kas prekiavo kojinėmis, gėrimais bei kitomis prekėmis.

Su toje vietoje dirbančiais prekeiviais viskas suderinta, jie žino, kur persikels.

„Tikimės, kad nauja parduotuvė pritrauks žmonių, kažkas užsuks važiuodami pro šalį. Tikimės, kad dėl parduotuvės turguje bus daugiau judesio, todėl ir esame suinteresuoti jos atsiradimu. Prie parduotuvės gali glaustis ir smulkieji prekiautojai“, – patikino Tilžės turgavietės vadovas.

Šios įmonės komercijos direktorius Ramūnas Petraitis taip pat patikino, kad kol kas niekas turgavietės gyvenime nesikeičia, o kai prasidės pokyčiai kiekvienam prekeiviui bus pasiūlyta ne viena alternatyva.

Pasak jo, iš dabar šiame turguje esančių 700 prekybos vietų užimta apie 400. Todėl turgavietės administracija suinteresuota, kad kiekvienas rastų jam labiausiai tinkančią ir patinkančią vietą.

Suteiks visas sąlygas

Klaipėdoje yra ne vienas turgus, tad ir prekeivių, kurie užsidirba parduodami savo prekes, yra didelis būrys.

Bendrovė „Naujasis turgus“, valdanti ir Senąjį turgų, pastaruoju metu išties gerokai atsinaujino.

Šiai bendrovei vadovaujantis Viačeslavas Karmanovas patikino, kad norintiems prekiauti smulkiesiems verslininkams Klaipėdoje sudaromos visos sąlygos dirbti, be duonos kąsnio neliks nė vienas.

„Jeigu tik kas panorės, mes rasime vietos ir po stogu, ir prekybos paviljonuose, ir lauke. Tiek Senajame, tiek Naujajame turguje vietų yra, pasirinkimas – didelis“ – nuramino V. Karmanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano nuomone

Mano nuomone portretas
Užjaučiu ,kad yra žlugdomas smulkusis verslas . Juk toje parduotuveje bus ir daržoviu ,tai padidint konkuriancija smulkiesiems turgaus prekeiviams . Taip pat matomai tame prekybos centre atsiras pigiu rubu parduotuves kaip pepco ,sin-say , kurios taip pat konkuruos su turgaus prekeiviais . Užuojauta smulkiesiems ,ateina gigantai milijonieriai ,turintys parduotuviu tinkla.ir galintis preke pasiulyti žemiausia kaina ,su kuria konkuruoti nera lengva ..

123

123 portretas
Senasis turgus nuardytas ir suzlukdytas o ne atsigavo

Lina

Lina portretas
Turgavietė neturi parkingo, kiek teko atvažiuoti, nėra kur auto pastatyti. Tai ir nebevažiuojame. O jei dar prekybcentris bus ,tai.....
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių