Kodėl klaipėdiečių nedomina Europa?

Išankstinis balsavimas į Europos Parlamentą uostamiestyje patyrė fiasko – vakar iki pietų balsuoti buvo atėję tik šiek tiek daugiau nei vienas procentas Klaipėdos rinkėjų. Didelio aktyvumo nesitikima ir sekmadienį, pagrindinę balsavimo dieną.

Klaipėdos miesto savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius tikino, kad ketvirtadienį iki pietų už atstovus Europos Parlamente buvo balsavę vos 1,8 tūkst. klaipėdiečių.

Toks skaičius balsavusiųjų pasiektas per tris išankstinio balsavimo dienas.

„Liūdna. Anksčiau per vieną dieną tiek turėdavome, o čia – per tris dienas“, – tikino V. Greičius.

Į klausimą, kodėl Europa klaipėdiečių nedomina, V. Greičius atsakė šmaikščiai.

„Ji dar toliau nei Vilnius“, – šyptelėjo komisijos pirmininkas.

V. Greičius spėjo, kad rinkėjų aktyvumas būtų didesnis, jei rinkimai į Europos Parlamentą būtų vykę kartu su antruoju Respublikos Prezidento rinkimų turu.

Rinkimų komisijos nariai pastebėjo neįtikėtiną rinkėjų abejingumą.

„Balsavimas organizuojamas slaugos ligoninėse, kitose specialiose įstaigose. Jei anksčiau žmonės dar balsuodavo, tai dabar atsisakinėjo tai daryti. Perpus rinkėjų sumažėjo“, – pastebėjo V. Greičius.

V. Greičiaus vertinimu, Europos Parlamento rinkimams pašykštėta reklamos.

„Nėra jokios reklamos. Kadangi šie metai yra rinkimų metai, tikėtina, kad pinigai taupomi Seimo rinkimams“, – spėjo V. Greičius.

V. Greičius abejojo, kad sekmadienį bus rinkėjų antplūdis.

„Miestiečiai važiuos į sodą, šašlykų kepti. Klaipėda niekada nepasižymėjo dideliu aktyvumu“, – prasitarė komisijos pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagieža

Pagieža  portretas
O ką europa davė? Tik karo grėsmę, skurdą ir žmonijos naikinimą priešaky su uršula von der pfizer! Europa jau merdėja, o balsuoti už tuos tešlagalvius ir jų 40000 tūkstantinės algas tikrai NE!

Jonas

Jonas portretas
Kiekvienas žmogus turi krūtinę ir šikinę. O kurie priedo turi ir galvą -domisi Europa, kitaip sakant savo ir savo vaikų ateitimi.

kl

kl portretas
Todėl kad jie nieko ten nedaro. Lietuva ten pati pasyviausia.Tik dėl pinigų ten eina,kad apsirūpintų ateičiai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių