Kova prieš bebrus Malūno parke – pralaimėta?

Klaipėdoje esantis Malūno parkas galutinai užkariautas bebrų. Per rekonstrukciją pasodintus medelius bebrai nugraužė, o jų puotų neįstengė sustabdyti net pasamdyti medžiotojai.

Dėl bebrų daromos žalos Klaipėdos savivaldybė išbandė jau visus kovos su šiais gyviais būdus.

Medžiai buvo purškiami specialiais repelentais.

Tačiau dirbtiniai kvapai bebrų neatbaidė. Tada mėginta medžius saugoti vielinėmis tvorelėmis.

Paaiškėjo, kad ir tai nebuvo pats rezultatyviausias sprendimas – jaunus medžius bebrai nugraužė be vargo.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė tikino, kad sudarius sutartį su medžiotojais, vieną bebrą pavyko sumedžioti.

„Tačiau šiame tvenkinyje veikiausiai gyvena trys ar keturi bebrai“, – tikino R. Jievaitienė.

Sutartį su bebrų medžiokle užsiimančiu medžiotoju, panašu, teks nutraukti.

„Tikėtina, kad teks ieškoti kitų medžiotojų. Žmogus, su kuriuo sudarėme sutartį, kurį laiką negalės jos vykdyti“, – svarstė Aplinkosaugos skyriaus vedėja.

Žmonės bebrus jau yra fiksavę Dangės upės pakrantėje. Bebrai vasarą pastebėti prie Jono kalnelio.

„Mediena jiems yra maistas, o ir dantis jie taip galanda. Gaila, kad mažai pavyko sumedžioti. Kaip toliau mums teks elgtis, nuspręs miesto valdžia“, – patikino R. Jievaitienė.

Bebrų medžioklei savivaldybė buvo gavusi leidimą iš Aplinkos apsaugos departamento. Bebrai buvo gaudomi specialiais spąstais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek misku

Kiek misku portretas
Sluoja Gentvilo gauja net draustiniuose. O cia bebrai !!! Tuos jaunus medelius apjuoskite vieliniu tinklu.Kaip zmones apsaugo obelis nuo kiskiu.Keliate bangas tuscioje vietoje. Bebrai yra gyvunai.O uz ziauru elgesi su jais zinote kas gresia.Jau zmones patys sunaikins viska kas gyva nei karo nereikia

Skregždė

Skregždė portretas
Matai, kaip keistai išeina. Kaimynė kregždžių lizdelį nurakė, o aš galvoju, kaip tas kregždes privilioti, kad lizdą kur nors prie balkono kampo prisilipdytų. Iš lauko pusės vietos užtektų, nuo žemės apie 2 su puse metro, katinai ar žebenkštys nepasiektų, o kad lietus neužlytų, gal kokį stogelį reikia prisukti. Butų žiemą žvirblių lesykla, o vasarą kregždžių perykla :)

Pakrante

Pakrante portretas
prieš rinkimus bebrai puola !
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių