Kruizinių laivų terminale atstatys vėliavos stiebą

Planuojama atstatyti prieš pustrečių metų Kruizinių laivų terminale stipraus vėjo neatlaikiusį vėliavos stiebą. 22 m aukščio plastikinis stovas lūžo pusiau prieš pat Valstybės dienos renginius, išbuvęs lygiai dešimtmetį.

Prieš dvejus su puse metų, neatlaikęs 15 m/s vėjo, nulūžo Kruizinių laivų terminale Lietuvos trispalvei kabinti skirtas septynių aukštų namui prilygęs vėliavos stiebas.

Tąsyk planuotas šventinis vėliavos pakėlimas įvyko Klaipėdos piliavietėje.

Kruizinių laivų terminale stiebas buvo pastatytas 2009 m., jachtai "Ambersail" grįžus iš "Tūkstantmečio odisėjos".

Tuomet čia buvo iškelta 40 kv. m dydžio trispalvė, kurią buriuotojai, kvietę lietuvių bendruomenes giedoti "Tautišką giesmę", apiplukdė aplink pasaulį.

Dvejus metus Kruizinių laivų terminale vėliava nebuvo keliama, nes nebuvo stiebo.

Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys patvirtino, kad pas merą susirinkę uosto direkcijos atstovai, taip pat įmonės "Klaipėdos laivų remontas" bei krovos kompanijų asociacijų vadovai kalbėjosi apie vėliavos stovo atstatymą ir koks jis turėtų būti.

"Buriuotojų sąjunga pasiūlė toje vietoje pastatyti jachtos "Ambersail" stiebą, bet jo įtvirtinimai nusidriektų į Kruizinių laivų terminalo aikštelę, todėl tos minties atsisakyta. Dabar nuspręsta atstatyti vėliavos stiebą toje pačioje vietoje, krantinės kampe. Tik reikės apsispręsti, kokio aukščio jis turės būti, nes kuo aukštesnis, tuo brangesnis. Iki kitos savaitės šis klausimas turės būti išspręstas", – kalbėjo A.Barbšys.

Bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" direktorius Alvydas Butkus priminė, kad jo vadovaujama įmonė prižiūrėjo senąjį vėliavos stiebą su pačia vėliava, kurią keldavo valstybinių švenčių dienomis arba kai atplaukdavo kruiziniai laivai.

"Jei stiebas bus vėl pastatytas, mūsų įmonė ir toliau jį prižiūrės. Dabar buvome susitikę pas merą, kad aptartume, kaip būtų galima stiebą atstatyti, bet tai darys ne mūsų bendrovė. Manyčiau, stiebas turėtų būti tokio pat aukščio, kaip buvo, nes kuo aukščiau vėliava, tuo didesnės emocijos. Žemesnis stiebas neduotų tokio efekto", – mano A.Butkus.

Ant ankstesnio 22 m aukščio plastikinio stiebo būdavo kabinama kur kas didesnė (24 kv. m) nei standartinė vėliava.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klounai

Klounai portretas
Buvo kalbos apie tunelį arba estakadą Rimkuose. Apie tiltą per Dangę. Apie nutekamuosius tinklus. Bet kol kas patempsime tik flagštoką. Neaukštą...

jo

jo portretas
Kaip ,,greitai" atstatė ,čiut ne ant rytojaus...

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Vasaros metu ten būtinai nuolat turi būti iškelta valstybinė vėliava - tai pats įspūdingiausias ir keliantis pasididžiavimą simbolis, kurį tik galime matyti ir gėrėtis, ir suaugusieji, ir vaikai, nes dabar ne visi suvokia, kur gyvena, egoistiškai galvodami tik apie save... Bus puiki proga tai suvokti!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių