Lakstantys keliuose – nerimsta: Klaipėdos pareigūnai jau nubaudė per pustrečio šimto vairuotojų

Kasmet dėl neatsargaus elgesio ir viršijamo greičio keliuose užgesta daug gyvybių. Ši problema išlieka ir uostamiestyje. Nors pareigūnai ir vykdo reidus, įvairiose vietose stato vadinamuosius trikojus, gatvėse situacija vis dar nėra pavyzdinga. Nuo šių metų pradžios Klaipėdos pareigūnai dėl viršijamo leistino greičio jau nubaudė daugiau nei pustrečio šimto vairuotojų.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininko Aurelijaus Jankausko, vairuotojams kelyje vis dar pritrūksta atidumo, todėl avaringuose eismo ruožuose uostamiesčio pareigūnai stengiasi dažniau rengti reidus ir statyti mobiliuosius greičio matuoklius.

„Pareigūnai kasmet analizuoja avaringiausias apskrities vietas, kuriose įvyksta daugiausia eismo įvykių arba fiksuojama daugiausia leistino greičio viršijimų. Tokiuose kelio ruožuose rengiama daugiau policinių priemonių, taip pat statomi ir mobilieji greičio matuokliai. Pastaruoju metu įvykę skaudūs eismo įvykiai parodo, jog vairuotojams vis dar pritrūksta atidumo, atsargumo ir budrumo kelyje“, – teigė A. Jankauskas.

Šią savaitę pareigūnams vėl teko susidurti su greičio ribojimų nepaisytojais, šie greitį viršijo taip, kad galėjo netekti ir vairuotojų pažymėjimų.

„Pavyzdžiui, birželio 10 d. Taikos prospekte, kur leistinas greitis 50 km/val., užfiksuota, jog lengvasis automobilis važiavo net 117 km/val. greičiu, taip pat birželio 9 d. turėjome atvejį, kai Klaipėdos rajone, Valėnų kaime, kur leistinas greitis 50 km/val., lengvasis automobilis važiavo 116 km/val. greičiu“, – teigė pareigūnai.

Didelio greičio mėgėjams 50 km/val. leistino greičio viršijimas ne tik užtraukia baudą nuo 450 iki 550 eurų, bet ir uždraudžiama vairuoti transporto priemonę nuo 1 iki 6 mėnesių. O neturintiesiems vairuotojo pažymėjimo skiriama bauda nuo 450 iki 700 eurų, pradedantiesiems vairuotojams uždraudžiama vairuoti nuo 1 iki 1,5 metų.

Kaip teigė Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos poskyrio atstovė, statistika apie vairuotojams surašytus protokolus už greičio viršijimą nėra vedama, tačiau uostamiesčio apskrities VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai, vykdydami policines priemones, nuo metų pradžios visoje Klaipėdos apskrityje yra surašę 262 protokolus dėl viršijamo greičio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vycka

Vycka portretas
Ne avaringose ruozuose trikojai,bet piniginguose

.

. portretas
Jo jo, matyt pačios avaringiausios vietos yra kelyje į Palangą ties Aukštkiemiais, arba ties Bruzdeilynu kitoje pusėje? O gal Palangoje, likus 50 metrų iki 70 km/h leidžiančio ženko? Nes ten trikojai stovi nuolat. Įdomu, kiek siaubingų eismo įvykių atsitiko išvažiuojant iš Klaipėdos, kad Vilniaus plente 200 metrų iki miesto ribos teko pastatyti stacionarų radarą???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių