Ledo arenos projektavimas Klaipėdoje įsibėgėja

  • Teksto dydis:

Įsibėgėja Klaipėdoje planuojamos statyti ledo arenos projektavimas. Jau įvyko viešas projektinių pasiūlymų pristatymas, kurio metu visi besidomintys šiuo objektu turėjo galimybę detaliau susipažinti su būsimąja arena, užduoti rūpimus klausimus, pateikti savo pasiūlymus bei išsakyti pastebėjimus.

Ledo areną Klaipėdoje planuojama statyti sklype Paryžiaus Komunos g. 5, šiuo metu jau nebenaudojamos vandenvietės teritorijoje. Arenoje projektuojama ledo ritulio aikštė su žiūrovų tribūnomis, kur numatyta 850 sėdimų vietų, taip pat projektuojama akmenslydžiui skirta aikštė bei aikštelės treniruotėms ir apšilimui. Arenoje vienu metu tilps iki 100 sportininkų. Projektavimą numatoma baigti per šiuos metus, o ateinančiais metais planuojama skelbti rangos darbų viešųjų pirkimų procedūras.

„Privalome užtikrinti infrastruktūrą, kuri atlieptų bendruomenės lūkesčius ir kurios įrengimas būtų adekvatus kainos atžvilgiu. Nauja arena Klaipėdoje patenkins ne tik ledo ritulininkų poreikius, čia galės vykti ir dailiojo čiuožimo treniruotės bei varžybos, mieste taip pat atsiras akmenslydžio salė, kuri bus pirmoji Lietuvoje. Klaipėdoje žiemos sporto šakų bendruomenė yra ženkliai didesnė nei šiuo metu gali sportuoti „Akropolio“ ledo arenoje. Tikiuosi, kad atsidarius arenai, Klaipėda bus įtraukta į žiemos sporto šakų renginių žemėlapį bei taps ledo ritulio, dailiojo čiuožimo ir kitų vietinių žiemos sporto klubų pagrindine baze“, – sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Projektavimu rūpinasi asociacija „Hockey Lietuva“, dėl šio projekto, ieškant geriausių sprendimų, kiekvieną savaitę vyksta savivaldybės specialistų ir asociacijos atstovų susitikimai. Pagal bendradarbiavimo sutartį su savivaldybe, asociacija „Hockey Lietuva“ įsipareigojo parengti ir savivaldybei perduoti ledo arenos techninį projektą, o savivaldybė rūpinsis jo įgyvendinimu.

Planuojama investicija sieks apie 20 mln. eurų, ledo arenos statybos bus finansuojamos savivaldybės biudžeto lėšomis. Anksčiau mieste pagal koncesijos sutartį ketinta statyti sporto ir laisvalaikio kompleksą, kuriame būtų ne tik ledo sporto šakoms reikalinga infrastruktūra, bet ir kitos sporto aikštelės, komercinės patalpos, tačiau ženkliai išaugus statybos kainoms ir tarybai nepritarus, kad bendra sutarties vertė būtų didinama iki beveik 51 mln. eurų, koncesijos sutartis neįsigaliojo.

„Viešojoje erdvėje buvo kalbama ir apie 72 milijonus eurų. Mūsų požiūriu – tai pernelyg didelė suma, kuri pareikalautų didžiulių išlaidų iš miesto biudžeto, todėl naujų sprendimų paieškos buvo būtinos“, – sakė A. Vaitkus.

Jau aiškėjant, kad tokio sporto ir laisvalaikio komplekso, koks buvo suplanuotas, nepavyks pastatyti, tiek ledo ritulio bendruomenė, tiek savivaldybė buvo suinteresuota rasti būdą, kaip reikalingą infrastruktūrą sukurti racionaliais kaštais. Ketinimų protokolas su asociacija „Hockey Lietuva“ buvo pasirašytas pernai rugsėjį, o šių metų sausį pasirašyta ir bendradarbiavimo sutartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Kada nugriaus Taikos PR. 22 buvusi banką , vaiduoklį ?

Rūtenis

Rūtenis portretas
Tokių objektų statymas yra tik mažoji reikalo pusė, o svarbiausia- kiek tas pastatas kirs per kišenę eiliniam klaipėdiečiui kai bus pabaigtas ir čia labai svarbus valdymo būdo pasirinkimas- koncesija, ar nuoma ir t.t. Jau dar nepradėjus statyti valdžiai toks galvosopis turėtu būti, nes tai labai ir labai lėšom imlus objektas.

jau 20 metų šneka ir šneka

jau 20 metų šneka ir šneka portretas
Laukėme, laukėme ir pagaliau. Gaila, kad belaukiant ir vaikai užaugo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių