Lietuvos neįgaliųjų biliardo atrankos: iškovojo kelialapius į Europą

Po Klaipėdoje vykusių Lietuvos neįgaliųjų biliardo atrankos varžybų paaiškėjo, kad į Europos čempionatą Suomijoje birželį kelialapius iškovojo ir važiuos klaipėdietis Maksimas Suchanovas ir Linas Joniškis iš Vilniaus.

Varžybas Klaipėdoje organizavo asociacija Neįgaliųjų biliardo sąjunga, kurios prezidentas yra M. Suchanovas – dramatiško likimo klaipėdietis, po automobilio avarijos visam laikui įsėdęs į neįgaliojo vežimėlį, tačiau net ir po didžiausių gyvenimo išbandymų nepraradęs optimizmo.

Jis – vienas tų pavyzdžių, kaip rasti savyje jėgų toliau gyventi ir džiaugtis gyvenimu.

Maksimo hobiu tapo biliardas, į kurį jis pritraukė ir daugiau panašaus likimo žmonių.

Klaipėdoje Lietuvos neįgaliųjų biliardo čempionatą M. Suchanovas organizavo jau antrą kartą.

Pirmą sykį tokius pat nevaikštančius bičiulius į Klaipėdą Maksimas pakvietė pernai per Jūros šventę, kad jie ne tik pasižiūrėtų visoje Lietuvoje garsėjančią fiestą, bet ir susirungtų prie biliardo stalo dėl čempiono titulo.

Šįsyk čempionate buvo kaunamasi ne tik dėl laimėtojų titulo disciplinose „Pool-8“ ir „Pool-9“, bet ir tam, kad išsiaiškintų, kas vertas dalyvauti Europos biliardo čempionate Suomijoje šių metų birželį.

Po dviejų dienų varžybų paaiškėjo, kad atranką laimėjo M. Suchanovas, L. Joniškis ir Modestas Žvilauskas. Pastarasis dėl sveikatos problemų važiuoti negalės, tad į čempionatą Suomijoje vyks tik du žaidėjai.

„Per pastaruosius metus Lietuvoje vyko ne vienas turnyras. Varžybos Klaipėdoje galutinai išaiškino žaidėjų reitingus ir paaiškėjo, kas vyks į Europos biliardo čempionatą Suomijoje. Labai dėkojame rėmėjams, nes beveik 100 įmonių ir keletas fizinių asmenų pervedė į mūsų sąskaitą paramą veiklai vykdyti. Esame ypač dėkingi biliardinės savininkams Kęstučiui ir Jokūbui Žadeikiams už visokeriopą pagalbą, be visų šių žmonių paramos mūsų veikla būtų tiesiog neįmanoma“, – kalbėjo M. Suchanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvis

Arvis portretas
Saunuolis Maxai!!!! Sveikinam!!!! Stiprybes, sveikatos tau!!! Mldc! Taip ir toliau!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių