Klaipėdos taryba pritarė siekiui pritraukti daugiau skrydžių į Palangą (atnaujintas)

Klaipėdos miesto savivaldybė ketvirtadienį pritarė susitarimui dėl skrydžių Palangos oro uoste skatinimo.

Dokumentu, kurį pasirašys Klaipėdos miesto ir rajono, Palangos, Kretingos, Skuodo, Neringos ir Šilutės rajono savivaldybės, asociacija „Klaipėdos regionas“ bei Susisiekimo ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, numatoma dirbti kartu į Palangos oro uostą pritraukiant naujų skrydžių krypčių bei taip skatinti uostamiestyje kurtis daugiau verslų, atvykti daugiau turistų bei didinti viso regiono konkurencingumą.

„Susitarimo tikslas – siekti pritraukti svarbių maršrutų sąraše nurodytas kryptis, pagal kompetenciją bendradarbiauti skatinant atvykstamąjį turizmą, Klaipėdos regiono konkurencingumą ir patrauklumą, tarptautinį susisiekimą bei sudaryti sąlygas verslo ir turizmo plėtrai“, – teigiama susitarimo projekte.

Jame nurodoma, jog ministerijos turėtų siekti valstybės finansavimo skrydžių Palangos oro uoste skaičiui didinti. Jos taip pat įsipareigotų į verslui ir atvykstamajam turizmui svarbių maršrutų, kuriuos reikėtų skatinti, sąrašą įtraukti dvi naujas regionui svarbias kryptis.

„Klaipėdos regiono“ vykdomosios direktorės Raimondos MacGeever (Raimondos Makgyver) teigimu, dar nėra sutarta, kurios kryptys Palangoje turėtų būti skatinamos, susitarimu tik sutarta pradėti bendras jų paieškas.

Tuo metu Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus BNS teigė, jog regiono verslui labiausiai reikalingas susisiekimas su Vokietijos miestais, pavyzdžiui, Hamburgu ir Frankfurtu, taip pat Lenkijos sostine Varšuva.

Pagal susitarimą Lietuvos oro uostai (LTOU) turėtų sukurti trimetį Palangos oro uosto vystymo ir plėtros planą, jame numatyti papildomas oro bendrovių pritraukimo priemones ir oro uostų rinkliavų nuolaidas.

Savo ruožtu savivaldybės įsipareigotų savo biudžetų lėšomis įgyvendinti regiono pasiekiamumo ir žinomumo didinimo 2024–2026 metų programą, o finansuoti naujų skrydžių pritraukimą.

Asociacija BNS informavo, jog sutartis visų šalių turėtų būti pasirašyta rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje.

Vasaros sezonu iš Palangos oro uosto dabar pasiekiami šeši miestai: Ryga, Oslas, Kopenhaga, Dublinas, Londonas ir Amsterdamas. Į svarbių krypčių, kurias reikėtų skatinti, sąrašą įtrauktas Hamburgas.

LTOU duomenimis, Palangos oro uostas birželį aptarnavo 35 tūkst. keleivių – 28 proc. daugiau nei prieš metus. Pernai per Palangą skrido 307 tūkst. keleivių – 11,6 proc. daugiau nei 2022-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaitkus kaip visada griebia už gerklės ir stipriai :D)

Vaitkus kaip visada griebia už gerklės ir stipriai :D) portretas
T,y. įvardija pagrindine kryptį

Seniai laukiau

Seniai laukiau portretas
į lenkus ir į Vokietiją. Nesvarbu i kuri oro uostą

OB

OB portretas
Iniciatyva sveikintina. Truputį per maža kompanija skrydžių pritraukimui. Reikia viso Vakarų regiono valdžios pastangų
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių