Per naktį – su skuduru rankose

Audra pajūrį aplenkė, tačiau gausiai pliaupęs lietus patvindė gatves, užliejo butus, o kai kuriuos klaipėdiečius privertė visą naktį praleisti su skuduru rankose.

Susėmė 15 kibirų

Kad žadėtoji audra išsikvėpė ar praslinko šalia Klaipėdos, buvo aišku dar trečiadienio vakarą. Meteorologai užfiksavo, kad ketvirtadienio naktį vėjo greitis siekė 16 metrų per sekundę. Uostas dėl tokio vėjo trukdžių nepatyrė.

Ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Girulių plentą pašalinti ant kelio nuvirtusio medžio. Tai būtų bene visi vėjo padaryti nuostoliai, tačiau lietus pridarė daugiau eibių.

Didžiausios bėdos ištiko vieną pietinės miesto dalies daugiabutį. Čia dėl užsikimšusios lietaus kanalizacijos vanduo ėmė plūsti į butus. Bandužių gatvės 15 namo gyventojai avarinės tarnybos "Skaidrola" specialistus kvietė dar prieš vidurnaktį. Pirmieji puolė skambinti viršutinių aukštų gyventojai, tačiau po keliolikos minučių avarinės tarnybos šaukėsi ir gyvenantieji pirmajame aukšte.

"Vanduo pasipylė per bute esantį lietaus kanalizacijos vamzdį. Sandėliuke per vamzdžių sudūrimą vanduo ėmė kliokti dar prieš vidurnaktį. Tačiau po pranešimo avarinė tarnyba atvažiavo praėjus visai valandai. Mes penkiolika kibirų skudurais surinkome. Kai anksčiau būdavo audros, vandens pasirodydavo, tačiau ne tiek daug. Šįkart jis iš sandėliuko ėmė kliokti į koridorių, juo – į virtuvę ir holą bei kitą kambarį. Visą naktį nemiegojome, kol viską išvalėme", – pasakojo klaipėdietė Rita.

Lašėjo ir nuo šviestuvo

Dešimtajame aukšte įsikūrusi to pačio namo gyventoja Simona taip pat tikino likusi be poilsio.

"Prieš vidurnaktį ėmė drėkti lauko siena, palubėje pasirodė pirmieji lašai. Vėliau vanduo upeliu pasileido per sieną, puolėme kviesti avarinę tarnybą, tačiau ši vis nesirodė. Galiausiai vanduo ėmė bėgti per elektros rozetes, iki šiol laša nuo kambario lempos", – apie bemiegę naktį pasakojo Simona.

Moteris tikino, kad sienos šlampa po kiekvieno didesnio lietaus, tačiau namo administratorius esą į gyventojų skundus dėmesio nekreipia.

Avarinės tarnybos "Skaidrola" direktorius Rolandas Gurauskas tikino, kad tarnyba galėjo vėluoti dėl spūsčių ir patvinusių gatvių.

"Valandos tikrai nevažiavome, keliolika minučių patys kasėmės per balas, patiems vos neužgeso automobilis", – tikino R.Gurauskas.

Užkemša buteliai ir šakos

Avarinės tarnybos specialistai iki antros nakties bandė išvalyti užsikimšusią lietaus kanalizacijos sistemą.

"Blogiausia, kad stogus remontuojančios bendrovės palieka statybinį laužą, kuris vėliau užkemša lietaus kanalizacijos takus. Kita bėda – ant stogų laiką leidžiantys vaikai. Esame iš vamzdžių angų traukę vaisvandenių buteliukus, medžių šakas, akmenis. Ties alkūne užkimšta kanalizacija ir patvindė šio namo butus", – aiškino "Skaidrolos" direktorius R.Gurauskas.

Kitoje miesto dalyje vanduo taip pat pridarė bėdų – vanduo užpylė Taikos prospekte esančio bendrabučio rūsį.


Šiame straipsnyje: liūtislietus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Member

Member portretas
velnuynas ta skaidrola nieko negali padaryti nesamone ja kvesti gereu mano bustas ten normalesni ir pprofesionalesni

vargelis

vargelis portretas
Vargas tiem seniems sovietiniams namams. Tai renovuotis per prievarta, tai visokios avarijos, tai ivairios kliutys. Zodziu, mokek ir mokek uz viska be pabaigos.......

R. DAUGUVIETIS

R. DAUGUVIETIS portretas
Manau didesnis vargas su tokiom avarinėm tarnybom, kur atvažiuoja tik po valandos. Pažiūrėkite kas jų sutarty parašyta ir pasimokykite iš gaisrininkų.
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių