Naujam tiltui – trys pasiūlymai

Dėl galimybės projektuoti naują Bastionų gatvės tiltą varžysis trys architektų komandos. Tiek pasiūlymų gavo uostamiesčio savivaldybė. Visi pateikusieji kvalifikacinius reikalavimus juos atitiko. Netrukus planuojama pradėti pasiūlymų vertinimą.

Dėl galimybės projektuoti naują Bastionų gatvės tiltą varžysis trys architektų komandos. Tiek pasiūlymų gavo uostamiesčio savivaldybė. Visi pateikusieji kvalifikacinius reikalavimus juos atitiko. Netrukus planuojama pradėti pasiūlymų vertinimą.

Dar pernai turėjęs baigtis, tačiau kuriam laikui sustabdytas, tarptautinis Bastionų gatvės ir tilto per Danės upę projektavimo konkursas jau pasiekė finišo tiesę.

Praėjusį mėnesį trys projektuotojai pateikė savivaldybei parengtus pasiūlymus. Neseniai pasibaigė kvalifikacinė projektuotojų atranka.

Pateikusieji pasiūlymus atitiko tilto projektuotojams keltus kvalifikacijos reikalavimus. Tiesa, būtent dėl jų prieš kurį laiką ir buvo sustabdytas projektavimo konkursas.

Reikalavimuose buvo nurodoma, jog ieškoma projektuotojų, kurie per paskutinius septynerius metus yra suprojektavę naują tiltą.

Tokį kriterijų, tikino savivalda, nuspręsta pasirinkti todėl, kad siekiama išrinkti su naujomis tokių statinių projektavimo tendencijomis susipažinusį bei nesenos tokio projektavimo patirties turintį nugalėtoją.

"Toliau bus vertinami patys pasiūlymai. Jie dar nėra peržiūrėti. Dabar vyksta pirkimo procedūros, bus pakviesti išoriniai ekspertai, kurie ir įvertins", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius ir viešųjų pirkimų komisijos narys Ričardas Zulcas.

Pašnekovo teigimu, šią procedūrą numatoma pabaigti iki šio mėnesio galo. Visi projektuotojų pateikti pasiūlymai ekspertų bus įvertinti balais. Sėkmę konkurse taip pat lems ir pasiūlyta projekto įgyvendinimo kaina. Kol kas ji nėra tiksliai žinoma.

Tilto techninį projektą planuojama pabaigti per pusantrų metų. Parengus jį bus imamasi ieškoti statybininkų. Tiltas ir naujas gatvės ruožas, jeigu vėl nebus sutrukdyta, turėtų būti pastatytas 2019-aisiais.

Lėšų projektui įgyvendinti planuojama gauti iš Europos Sąjungos kišenės.

Tiesiant minėtą kelio ruožą bei statant tiltą reikės paaukoti ir vieną Bangų gatvės gyvenamųjų namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memellander

Memellander portretas
Tiltas šioje vietoje nereikalingas , reikėtu pamastyti vietą toliau nuo senamiesčio. Pastato kuris statytas 19 amžiuje griauti negalima .

Bijūnas

Bijūnas portretas
Komentatoriaus klp pasiūlymas kairiajam krantui tikrai racionalus. Dėl dešiniojo nesutikčiau. Geriau transportą nukreipti Dangės gatve - ten yra išvažiavimas po Mokyklos g. tiltu, o paskui galima važiuoti visomis keturiomis kryptimis.

Svečias

Svečias portretas
Puiku!!! Klaipėdai labai labai reikia naujų tiltų per Dangės upę. Ir net sakyčiau 10 tiltų per Dangę būtų labai labai gerai, nes Klaipėda ilga, o Dangė dalija Klaipėdą. Tiltai yra ir Klaipėdos miesto puošmena ir patogumas. Klaipėdoje labai gerai atrodo tiltai, gerai prižiūrimi. Turi gerus šeimininkus. Kad taip Vilniuje savivadybė prižiūrėtų savo tiltus...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių