Neringos skulptūros plokštes teks atnaujinti

Klaipėdos senamiesčio pradžioje esančios Neringos skulptūros dvi pagrindo plokštės – subyrėjusios. Kodėl jos nuvirto, kol kas nežinia. Žadama netrukus pašalinti suskilusių plokščių liekanas, o kiek vėliau – pastatyti naujas.

Neringos skulptūra yra prie Kūlių Vartų gatvės ir Taikos prospekto sankryžos. Klaipėdiečiai, eidami pro ją link Turgaus stotelės, dar praėjusią savaitę pastebėjo suskilusias, subyrėjusias plokštes.

Žmonės klausė, gal tai – vandalizmo atvejis, galbūt kas nors, ėjęs pro šalį, nutarė specialiai pakenkti skulptūrai.

„Trečiadienį buvo viena plokštė nubyrėjusi, ant laiptų nukritusi, o ketvirtadienį žiūriu – kita, šiandien gali būti ir trečia. Tai pavojinga, tos plokštės juk stambios, masyvios“, – nuomone pasidalijo „Klaipėdos“ skaitytojas Vytas Tamošiūnas.

Vaizdo stebėjimo kamerų skverelyje nėra, tad nustatyti galimus kaltininkus neįmanoma.

Kas iš tikrųjų galėjo nutikti, informacijos neturi ir Klaipėdos savivaldybės atstovai. Pasak savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, problema bus sprendžiama, o kiek ji atsieis, paaiškės vėliau.

„Duomenų, kad plokštė būtų nukritusi dėl vandalizmo, neturime. Nukritusi plokštė bus nedelsiant pašalinta, taip pat bus sprendžiama dėl sutvarkymo. Kiek kainuos sutvarkymas, paaiškės, kai tiksliai bus įvertinta, kokie darbai reikalingi“, – sakė I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebėr kantrybės

Nebėr kantrybės portretas
Jau miestas ima griūti nuo "idealios" valdžios...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių