Net ir po trumpų atostogų Palangoje – pliūpsnis energijos ir laimės hormonų

  • Teksto dydis:

Didžiausias šalies kurortas kviečia išnaudoti viliojančią galimybę pasinerti į vasariškus malonumus. Tiems, kurie šiuo metu neturi ilgesnio poilsio galimybių, artėjantis Žolinės savaitgalis Palangoje gali tapti trumpomis, bet turiningomis atostogomis, kurios prieš įtemptų darbų maratoną patieks tikrą žvalios nuotaikos vitaminų bombą ir puikiausią energinį gerų emocijų kokteilį.

Sportuoti – po atviru dangumi

Gaivinanti Baltijos jūra, puraus smėlio paplūdimiai ar ošiantys pušynai atvykti į kurortą vilioja bet kuriuo metų laiku. Žinoma, šiltasis metas žavus savais privalumais – galimybėmis pasirinkti daugiau aktyvaus laisvalaikio formų, džiaugtis išskirtine po atviru dangumi vykstančių renginių gausa, grožėtis išpuoselėtais takais, gėlynais ir fontanais, mėgautis gurmaniškomis akimirkomis jaukiose kavinukių ar restoranų lauko terasose, sako Palangos visuomenės sveikatos biuro direktorė Milda Gedvilienė.

Norintiesiems savo dieną Palangoje pradėti sveikai ir aktyviai pašnekovė visada pirmiausia rekomenduoja sveikatingumo taką „Labrytys“, kuriame lankytojai ras įvairių lauko treniruoklių bei sporto įrenginių. „Mėgstantiems bėgioti ar vaikščioti žmonėms tai yra puiki vieta sportuoti ir kartu įkvėpti gaivaus pušų aromato“, – teigė M. Gedvilienė.

„Be to, visą rugpjūtį palangiškius ir miesto svečius kviečiame nemokamai sportuoti „Žmonės sportuoja“ organizuojamose grupinėse lauko treniruotėse Palangoje. Organizatoriai siūlo skirtingus užsiėmimus, tokius kaip joga, funkcinės, „Animal Flow“ mobilumo treniruotės, kikboksas ir kt. Sportuojama skirtingose kurorto vietose parke – prie rotondos, prie Palangos kultūros muziejaus bei kitur“, – pasakojo pašnekovė.

Patenka į dviratininkų rojų

M. Gedvilienė taip pat primena, kad ne veltui miestas didžiuojasi dviračių kurorto titulu – per visą Palangą bei pušynais palei jūrą kokybiški dviračių takai driekiasi net apie 40 km! Jais patogu pasiekti lankytinus kurorto objektus, kaimyninės Latvijos valstybinę sieną, o pietų kryptimi nukakti netgi iki Klaipėdos. Palangos turizmo informacijos centras dviračių entuziastams siūlo įvairius poreikius atitinkančius maršrutus (https://www.visit-palanga.lt/veiklos/dviraciu-rojus/).

„Pavyzdžiui, su vaikais poilsiaujančioms šeimoms ypač tiks maršrutas „Pramogauk Palangoje“, kur aktyviai minant dviratį pakeliui galima rasti vis kitą sudominsiančią pramogą ar stabtelti siūlantį objektą: tai ir mažųjų kurorto lankytojų pamėgtas Pasakų parkas, ir ištisus metus atviras Palangos baseinas, Vaikų parkas, kur jaunųjų atostogautojų laukia įvairiausi žaidimų įrenginiai, karstyklės, sūpynės, o vakarop, temstant siūlome pasigrožėti muzikiniu fontanu, kuris kartu su nuostabiomis melodijomis nušvinta įvairiausiomis spalvomis“, – vardijo pašnekovė.

Tuo metu mėgstantieji ramesnį poilsį gali skirti kokybiško laiko sau, pabūti su artimaisiais ir pasimėgauti akimirka. Tam puikiausiai tiks kad ir pasivaikščiojimas pajūriu, pušyno takeliais – tai neįkainojama miško ir jūros terapija.

Mažiesiems: specializuotuose parkuose nuobodžiauti neteks. Palangos savivaldybės nuotr.

Atgaiva kūnui ir sielai

„Medžių ošimas einant pušynų keliukais, „Labryčio taku“ ar pasivaikščiojimas nuostabiame Palangos Birutės parke – tarsi meditacija, susiliejimas su gamta. Tai gali padėti numalšinti stresą, apraminti ir susidėlioti mintis, priimti svarbius sprendimus. Vaikščiojimas yra natūrali ir gyvybiškai būtina fizinė veikla, be to, mokslininkai įrodė, kad tai skatina kūrybiškumą, mažina psichologinę įtampą, kraujospūdį, cukraus kiekį kraujyje. Į ilgus pasivaikščiojimus pajūriu kviečiame leistis ne tik jaunimą, šeimas su vaikais, bet ir vyresnio amžiaus žmones, nes tai teigiamai veikia atmintį. Ir būtinai aplankykite Palangos tiltą ir pajūrį saulei leidžiantis – šiose vietose gamta kaskart dovanoja išskirtinius dangaus ir jūros vaizdus“, – šyptelėjo pašnekovė.

Ieškančius ramaus atokvėpio žmones rugpjūtį džiugina ir tradiciniai Visuomenės sveikatos biuro organizuojami nemokami renginiai.

„Nebepamename vasaros Palangoje be gongo garsų. Šie metai – ne išimtis. Palangos Birutės parke skambantys gongo garsai sukviečia minias žmonių. „Maudynės gongo garsuose“ – tai procesas, kurio metu išgyvenamos įvairios emocijos, atpalaiduojama giliai paslėpta psichinė įtampa. Šių dienų skubančiame pasaulyje tai puiki priemonė mažinanti stresą, harmonizuojanti mintis ir jausmus“, – terapijos teikiamas naudas vardijo M. Gedvilienė.

Paskutinį kartą šį aktyvųjį kurortinį sezoną gongai skambės rugpjūčio 13 d. 17 val.

Terapija: Birutės parke skambantys gongo garsai pritraukia minias žmonių. Palangos visuomenės sveikatos biuro nuotr.

Nuo savišvietos iki meno

Rugpjūčio 11–13 d. Palangoje ir Šventojoje šurmuliuos vienas laukiamiausių vasaros renginių – jau aštuntus metus puoselėjamas nemokamas sveikatingumo, sporto ir meno festivalis „1 000 saulių“.

Prie jo jungiasi Europos šalių kino forumas „Scanorama“ ir daugybė sveikatingumo srityje veikiančių Palangos organizacijų, kurios įvairiose kurorto erdvėse pristatys savo veiklas, kviesdamos leisti laisvalaikį aktyviai, rūpintis ne tik savo fizine sveikata, bet ir dvasine harmonija: vyks įvairios sporto treniruotės, kūno pažinimo praktikos bei sąmoningumo seminarai. Šiemetis festivalis kvies į daugiau nei pusšimtį edukacinių ir praktinių sveikatingumo, sporto ir kūrybiškumo veiklų.

M. Gedvilienė primena – besibaigiant vasarai vertėtų suskubti pasidžiaugti ir ypatinga miesto bei Palangos orkestro dovana: Birutės parke, prie rotondos, „Orkestro vasaros“ koncertai kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį 18.30 val. vyks iki rugpjūčio 26 d.

O tuos, kurie dalį savo viešnagės norėtų skirti pažinčiai su kurortu, patyrinėti jo praeities pėdsakus, Palangos turizmo informacijos centras akina leistis į intriguojamą atradimų kelionę. „Žvaigždžių lietus: garsenybių pėdomis Palangoje“, „Meilės sparnais Palangoje ir ne tik“, „Nemieganti Palanga: šviesų ir šešėlių paslaptys“, „Palangos vilos: paslaptys, legendos ir likimai“ – tik maža dalis kurorte siūlomų pažintinių ekskursijų: visą išsamią informaciją kurorto svečiai ras tinklalapyje www.visit-palanga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas architektas paviešinkit

Kas architektas paviešinkit portretas
Pasigrožekit juodais namais prie fontano

Viskas

Viskas portretas
Puiku išskyrus viešuosius tuoletas, pro juos net lauke šlykštu praeiti. Kurorto valdžia turėtų nuvykti į Kroatiją, kretą pasisemti patirties ir spręsti šią problemą. Dar reikėtų tvarkos paplūdimiuode ir įrengti dušų juose, kad būtų galima nusiplauti smėlį ir jūros vandenį.

Pr.

Pr. portretas
Ubagų verkšlenimas. Ne jums ta Palanga. Yra tūstančiai, kuriems prieinama.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių