Palangoje – dar daugiau geriamojo vandens fontanėlių

  • Teksto dydis:

Palangoje gyventojų ir miesto svečių laukia maloni naujiena – mieste įrengti keturi nauji geriamojo vandens fontanėliai. Šia iniciatyva siekiama skatinti sveiką gyvenseną bei tausoti aplinką, ir, be abejo, sukurti daugiau patogumo palangiškiams ir kurorto svečiams.

Kaip pranešė Palangos miesto savivaldybė, naujieji fontanėliai yra išdėstyti strategiškai patogiose vietose, kuriose dažniausiai lankosi tiek vietiniai gyventojai, tiek turistai.

Vienas iš jų įrengtas Jūratės gatvėje, prie kasdien būrį smalsuolių priviliojančio muzikinio fontano, kitas – miesto centrinėje aikštėje, kur nuolat vaikšto ir būriuojasi tiek poilsiautojai, tiek kurorto gyventojai.

Dar vienas stovi prie itin populiaraus Vaikų parko, tad mažylius pramogauti atvedę tėvai ar seneliai galės nebesirūpinti dėl karštą vasaros dieną greitai ištuštėjusios gertuvės.

Ketvirtasis iš naujųjų fontanėlių suteiks galimybę atsigaivinti šaltu vandeniu visiems, mėgstantiems aktyvų poilsį ir gamtą. Jis įrengtas prie Naglio kalno – vietoje, kurioje šiltuoju metų sezonu kasdien gausu tiek link jūros ar pasivaikščioti einančių pėsčiųjų, tiek ir per pušynus besidriekiantį taką pamėgusių dviratininkų.

Geriamojo vandens fontanėliai šiltuoju metų laiku kurorte nestokoja populiarumo. Jau anksčiau jie įrengti daugelyje poilsiautojų ir vietos gyventojų pamėgtų bei lankomų vietų: J. Basanavičiaus gatvės pradžioje, Jūratės ir Kastyčio skvere, S. Dariaus ir S. Girėno g. bei Meilės al. sankirtoje, Lino take, ties centriniu įėjimu į Birutės parką, augintiniams pavedžioti skirtoje aikštelėje, taip pat – vos prieš mėnesį atidarytame ekstremalaus sporto parke.

Svarbu tai, jog geriamojo vandens fontanėliai yra draugiški aplinkai, nes skatina naudoti daugkartinius vandens butelius, todėl mažina vienkartinio plastiko atliekų kiekį. Be to, jie yra patogūs ir gyvūnų mylėtojams – čia galima ne tik pripildyti savas gertuves ar buteliukus, bet ir specialiai įrengtoje vietoje pagirdyti keturkojus augintinius.

Fontanėliai įrengti laikantis aukščiausių higienos ir saugumo standartų, todėl miestiečiai gali nesibaiminti dėl vandens kokybės ir saugumo.

Tad visi – tiek Palangos miesto gyventojai, tiek kurorto svečiai – raginami naudotis minėtais fontanėliais ir mėgautis švariu, gaiviu vandeniu nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o naktimis vis dar pila kanalizaciją į užterštą , šiukšliną Rąžės upelį prie Bieutės al. 26 ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių