Palangoje – vaikai iš Bučos: mažieji įvardijo didžiausią norą

  • Teksto dydis:

Vaikams iš Bučos prasidėjo taikios vasaros atostogos prie Baltijos jūros.  Vaikams bandoma padėti nors trumpam pamiršti karo keliamą siaubą. Mažieji Bučos gyventojai linksmai leidžia laiką, bet turi norą, kad virš Bučos kaip ir Palangoje neskraidytų raketos, pasakojama LNK reportaže.

Pirmoji 15 vaikų iš Bučos grupė į Palangą atvyko šeštadienį. Su jaunaisiais palangiškiais jiems – sporto diena. Bet ukrainiečiai pasakojo jau spėję nemažai nuveikti: matė jūrą, lankė muziejus, kilo apžvalgos ratu. Vaikų laukia ekskursijos, įvairios pramogos, dailės terapija ir netgi juoko joga. Vaikams iš Bučos norima padovanoti daug gerų emocijų.

„Čia vaikai, kurie neteko abiejų tėvų ar vieno iš jų. Vaikai – našlaičiai, vaikai, kurie turi įvairius susirgimus“, – kalbėjo grupės vadovė Julija Posoh.

Septynmetė Ivanka net nežino, kad tėtis gina jos gimtąją šalį. Mergaitei paaiškinta, kad jis dirba.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Tėtis man sakė, kad jis nekariauja, jis sakė, kad jis dirba. Mes su mama išvažiavome pas močiutę“, – dalijosi mergaitė.

Mažieji Bučos gyventojai norėtų, kad kaip Palangoje ir virš Bučos būtų taikus dangus ir neskraidytų raketos.

„Mane tai jau erzina, nes per dieną būna 5 ar 6 kartus oro pavojus“, – kalbėjo berniukas.

„Aš turiu mylimą žaislą, aš jį pasiimu į mokyklą ir kai skelbiamas oro pavojus, aš jį apkabinu ir taip nurimstu“ , – dalijosi mažametė.

Vaikus atlydėjusios moterys sako, kad mažuosius stengtasi apsaugoti nuo Bučos baisybių, tik nežinia, kiek jie patys matė.

„Žiaurūs kankinimai vyko vaikų akyse. Rusų kariai nesilaikė jokių karo taisyklių, jokio kodekso. Tai tiesiog teroristai, atėję žudyti vaikų, moterų, taikių žmonių, deginti miestų. Jau pripratome, mokytojai veda pamokas rūsiuose. Grįžtame į gyvenimą, nes jis tęsiasi. Mums reikia dirbti, kovoti, atstatyti savo šalį“, – pasisakė grupės vadovė Ilona Visočina.

Dabar tik antskrydžiai ir griuvėsiai primena, kas buvo. Buča bando atsigauti. Grįžta ir gyventojai. Duris atvėrė darželiai ir mokyklos.

Šie vaikai Lietuvos kurorte ilsėsis devynias dienas. Paskui juos keis kita grupė. Tokios pamainos bus penkios.

„Dėkoju Palangos verslui, kuris sutiko maitinti, vežioti šiuos vaikus“, – dėkojo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojevaikai iš BučosBučaLNK turinysstovykla vaikams

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių