Palangos savivaldybei perdavus švyturį jį ketinama pritaikyti turizmui

  • Teksto dydis:

Vyriausybei pritarus Palangos savivaldybei perduoti švyturį, šį planuojama pritaikyti turizmui, rengti edukacijas.

Savivaldybė dėl švyturio perdavimo birželį kreipėsi į Turto banką. Švyturys yra vienoje teritorijoje su savivaldybei priklausančiu turtu ir sudaro Šventosios švyturio pastatų kompleksą. Jį planuojama pritaikyti visuomenės poreikiams.

Kaip BNS informavo Palangos savivaldybė, šiuo metu vyksta teritorijos, į kurią patenka švyturys ir aplinkiniai pastatai, detaliojo plano parengimo viešojo pirkimo procedūros. Jos turėtų būti baigtos kitų metų pradžioje. Rengiant detalųjį planą bus išspręsti klausimai dėl teritorijos sutvarkymo, patekimo į ją.

Paraleliai rengiamas ir švyturio, techninio pastato ir sandėlio pritaikymo visuomenės poreikiams projektavimas, jį ketinama užbaigti per metus.

„Projektavimo metu atlikta navigacijos bokšto su švyturiu ekspertizė atsakys į klausimus, kokia šiuo metu yra švyturio būklė, ką ir kaip galima keisti švyturyje, kokie galimi maksimalūs konstrukcijų bei įrenginių svoriai. Tuomet bus rengiamas Švyturio pritaikymo visuomenės poreikiams techninis projektas“, – pranešė savivaldybė.

Anot jos, suprojektuotas navigacijos bokštas su švyturiu išlaikys pagrindinę – navigacinę – funkciją bei bus pritaikytas turizmui. Jame numatoma įrengti liftą, dabartines kopėčias pakeisti sraigtiniais laiptais.

Numatyta pertvarkyti ir viršutinėje švyturio dalyje esančią keturkampę dalį – čia norima įrengti apvalios formos patalpą. Joje numatoma ne tik rengti edukacijas, bet net esant prastam orui sudaryti galimybę grožėtis iš 40 metrų aukščio atsiveriančiais Šventosios, jos apylinkių ir jūros vaizdais.

Aukščiau esančią apžvalgos aikštelę norima praplėsti, o švyturį iš rytinės pusės papuošti Šventosios herbu.

Anot savivaldybės, taip pat bus suprojektuotas teritorijoje esančių techninio pastato ir sandėlio rekonstravimas, pritaikant šiuos pastatus švyturių muziejui ir kitoms ekspozicijoms, visuomenei atviroms menininkų dirbtuvėms, edukacijoms.

Planuojama sutvarkyti ir švyturio aplinką, įrengti patogų privažiavimą, automobilių stovėjimo aikštelę.

Pasak savivaldybės, preliminari darbų vertė bus žinoma, kai bus baigtas projektavimas, o tiksli – kai bus atliktas darbų pirkimas.

Vyriausybė skelbė, kad projektui bus siekiama gauti europinį finansavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Yra pasaulyje gražių švyturiu ...

Klpd.2

Klpd.2 portretas
Atsiprašau. Praslydo man žodis ,,Palangos.." Maniau kad Klaipėdos..:D) Per anksti apsidžiaugiau..

Klpd.

Klpd. portretas
Na jei bus turizmas tai užplanuokit ten kur nors šalia ir kokia kavinukę. Pasižiūrėjus senuosius tos vietos atvirukus galima pamatyt kaip gražiai ten buvo įrengtos tokios užkandinės. Neprastos. Jų tik dvi ar trys tame ,,gale".. Pasirodo savaitgaliais irgi vyko turizmas - klaipėdiškiai su arklių vežimais vežė grupes poilsiautojų..Mums tokių su ryškiu manieringumu dabar žinoma nereikia bet kažką vertingesnio už dabartinėse Melnragės zabiegalawkose pilstomas buizas ir žemą bakalėją tai galima būt padaryt?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių