Pasidalinkite namų šiluma: paauglio globa – galimybė šeimai augti

  • Teksto dydis:

Visi vaikai, gyvenantys globos namuose, turi vienintelę svajonę – turėti tikrus namus ir mylinčius tėvus. Šiuo metu globos institucijose auga dar daug vaikų, vyresnių nei 12 metų amžiaus. Dauguma jų, išėję gyventi savarankiškai, neturės kam paskambinti ir paprašyti pagalbos, patarimo, palaikymo, kai to labiausiai reikės. Jei norite padėti jaunam žmogui, suteikti jam stabilumo jausmą, ilgalaikius ryšius ir pagalbą įgyvendinant svarbias gyvenimo užduotis, žinokite, jog vaikas niekada nėra per didelis turėti šeimą. Jūs galite tapti globėju, paauglio vyresniąja sese, broliu, pačiu artimiausiu suaugusiuoju. Priėmę į savo šeimą paauglį, jūs tarsi pradėsite gerumo estafetę ir pasiekę finišą pajusite džiaugsmą, jog gyvenimo keliu ėjote ne vienas, o visus iššūkius sprendėte drauge.

Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro Globos centras organizuoja mokymus pagal GIMK programą. Šios programos pagrindinis tikslas – padėti būsimiems globėjams, įtėviams, budintiems globotojams įvertinti savo šeimos galimybes ir gebėjimus rūpintis tėvų globos netekusiais įvairaus amžiaus vaikais. GIMK programa leis pažvelgti į vaiką giliau, šiek tiek kitomis akimis pamatyti jo pasaulį, poreikius ir patirtį, dėl to visuomenės požiūris į mažuosius mūsų piliečius, įvaikinimą ir globą šeimoje taps brandesnis bei atsakingesnis. Sąmoningas ir apgalvotas sprendimas gali apsaugoti vaikus nuo naujo išsiskyrimo su šeima, o globėjus ir įtėvius – nuo nesėkmių ir blogų patirčių.

Norinčius globoti, įvaikinti vaikus arba dirbti budinčiais globotojais dėl išsamios informacijos prašoma kreiptis į BĮ Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro Globos centrą, įsikūrusį Klaipėdoje, Debreceno g. 48, susisiekti telefonu 8 632 79445 arba el. paštu vkc.globa@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agitatoriams

Agitatoriams portretas
Paauglystė- pats sunkaiusia metas ne tik svetimam, bet ir savam vaikui. Agitatoriams siūlau patiems parodyti pavayzdį. Noras, ryšys atsiranda ne iš prievartos, ių pasitikėjimo, meilės... O globos namuose augęs papauglys jau yra praėjęs tokią gyvenimo "mokyklą", kad gali sugriauti ir jį priėmusios šeimos gyvenimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių