Pinigų dalybose – išankstinės sąlygos: uostamiestis nepretenduos į finansavimą

Siekdama palengvinti padėtį nuo pandemijos nukentėjusiam vietinio turizmo sektoriui, Ekonomikos ir inovacijų ministerija pasiskelbė šalies savivaldybėms paskirsčiusi per 4 mln. eurų vietinį turizmą skatinantiems projektams. Tačiau Klaipėdos savivaldybė nusprendė šiose pinigų dalybose iš viso nedalyvauti.

Paskelbus, kad vietinio turizmo skatinimui bus skirta 4,25 mln. eurų, Ekonomikos ir inovacijų ministerija sulaukė paraiškų už daugiau kaip 12 mln. eurų.

Paramą suteikta 18 projektų. Didžiausia suma skirta Druskininkų kultūros centro didžiosios salės rekonstrukcijai (739 tūkst. eurų) ir Birštono sporto ir sveikatingumo centro statybai (574 tūkst. eurų).

Apie pusė milijono eurų skirta Šilutės rajono Švėkšnos miestelio sinagogos sutvarkymui ir pritaikymui turizmui, o 217 tūkst. eurų – Kretingos rajono Senajam parkui bei kitiems projektams.

Neringos savivaldybė, prašiusi 136 tūkst. eurų pagrindinio Nidos skvero atnaujinimui, gavo vos 10 tūkst. eurų, o Palanga, pateikusi prašymą paramai Šventosios uosto sutvarkymui, liko be nieko.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus, išgirdęs apie tokią nutartį, viešai pareiškė, jog "savivaldybė pasilieka teisę apskųsti teismui šį ministerijos sprendimą".

Klaipėdos savivaldybės Ekonominės plėtros grupės vadovė Reda Švelniūtė patvirtino, kad Klaipėda iš viso nepretendavo į šį finansavimą, nes esą šios priemonės tvarkos apraše buvo reikalavimai, kad "projektai jau turi būti su technine specifikacija ir nupirktais rangos darbais".

"Be to, numatyta, kad visi pinigai turi būti panaudoti dar šiais metais. Antra svarbi sąlyga, kad tie projektai turėjo būti sustabdyti dėl pandemijos. Ir dabar vienintelis būdas juos pabaigti, yra gauti tuos pinigus. Ekonominės plėtros grupės vystomi projektai turizmo srityje – sveikatos takų įrengimas šiaurinėje miesto dalyje, sujungiant juos su Klaipėdos rajonu ar Klaipėdos žinomumo rinkodaros priemonės, iš esmės tų sąlygų neatitiko. Todėl mes negalėjome kreiptis dėl finansavimo", – patvirtino R.Švelniūtė.

Dvi esminės finansavimo sąlygos labai susiaurino Klaipėdos galimybes kreiptis dėl pinigų, kuriuos savivaldybėms paskirstė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Dudoriai uždarbiaus iš išorinio uosto ir šaudyklines geležinkelio stoties giruliu miške. Paskui iš tetroidu ir krantu betonavimo iki palangos

Fx

Fx portretas
Ne nu kam mums tie pinigai. Svarbu mero ir merienes p!sfestivaliams babkiu uztenka!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių