Po apsilankymo Klaipėdos restorane susirgo aštuoni žmonės: visi valgė tą patį desertą

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos  tarnybos (VMVT) Klaipėdos apygardos priežiūros skyrius, gavęs informacijos iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento (NVSC), tiria ūmių žarnyno užkrečiamųjų infekcinių ligų protrūkį.

Visi susirgę asmenys edidemiologinės apklausos metu nurodė, kad rugpjūčio 2–8 d. valgė tame pačiame bendrovei „Pajūrio dvelksmas“ priklausančiame restorane „Mosso“, Klaipėdoje.

Blogai pasijutę restorano lankytojai taip pat nurodė, kad valgė tą patį tiramisu desertą.

VMVT duomenimis, susirgo aštuoni asmenys, septyniems iš jų patvirtinta salmoneliozė.

VMVT inspektoriai nedelsiant atliko neplaninį patikrinimą restorane, tačiau maisto tvarkymo pažeidimų nenustatė. Patikrintos ir deserto tiramisu gamybai naudojamos žaliavos, tačiau neatitikimų taip pat nenustatyta.

Restorane inspektoriai neberado trynių masės, kuri naudojama tiramisu gamyboje, todėl, pagal įsigijimo dokumentus, mėginiai atrinkti žaliavą tiekusioje įmonėje. Taip pat atrinkti geriamojo vandens, maisto žaliavų, produktų ir paviršių nuoplovų mėginiai mikrobiologinės taršos nustatymui ir ištyrimui.

Restoranui iki sekančios darbo dienos nurodyta atlikti patalpų, įrangos ir inventoriaus valymą ir dezinfekciją. Taip pat, restoranas turės VMVT Priežiūros departamento Klaipėdos apygardos priežiūros skyriui pateikti nustatytų neatitikimų šalinimo planą ir informuoti apie trūkumų pašalinimą.

Tyrimas tęsiamas.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turbūt

Turbūt portretas
Suvalgė Kijevo kotletus, kuriuos užnuodijo rusai?

:')

:') portretas
Tekę ne kartą nusinuodyti nuo IkI maisto produkcijos. Greičiausiai tai bus higienos trūkumas gamybos procesuose. Patariu visiems vengti tų nuodų.

Kosmusas

Kosmusas portretas
Taip pas mus dirba įstaigos kurios turi rūpintis,, žmonių gerovę.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių