Prapliupo šiukšlių lietus: iš sunkvežimio byrėjo ant kelio ir kitų automobilių

Jau antrą kartą šalia uostamiesčio vairuotojai pastebi nuostabą keliančius atliekų vežėjų poelgius. Pirmadienio rytą užfiksuota, kaip iš sunkvežimio šiukšlės byrėjo ant kelio ir kitų automobilių.

Vaizdo įrašas dingo

Viena eismo dalyvė užfiksavo sunkvežimį, jo valstybinius numerius ir tai, kaip iš jo priekabos ant kelio krito šiukšlės.

Tačiau kai tik klaipėdietė paviešino vaizdo įrašą internete, feisbuko grupės, kurioje dalijamasi pranešimais apie įvairaus pobūdžio eismo įvykius, administratorius ištrynė vaizdo įrašą.

Tai ne pirmas atvejis, kai kelyje užfiksuojamos barstomos atliekos.

Moteris prie vaizdo įrašo paliko prierašą su palinkėjimu vairuotojui susirinkti šiukšles.

„Dabar galėsi eiti šiukšles susirinkti, po visą kelią skraido“, – pažymėjo internautė.

Tai, kad vaizdo įrašas buvo ištrintas, kelia klausimų, ar tokiu būdu nėra stengiamasi apsaugoti šiukšlintoją, kad jo automobilio valstybinių numerių nepamatytų pareigūnai, kurie stebi socialinių tinklų grupes.

Į signalus nereagavo

Dienraštis „Klaipėda“ rašė apie panašią istoriją, nutikusią Palangos kelyje („Palangos kelyje – šiukšlių ataka“, 2021 06 21).

Tą kartą „VW Golf“ vairuotoją kelyje tarp Palangos ir Jakų pavijo šiukšles gabenantis sunkvežimis ir aplenkė.

Vairuotojas atliekų gabenimo automobilį buvo įsidėmėjęs dėl to, kad šis automobilis prieš tai buvo sustojęs šalikelėje, o aplink jį vaikštinėjo jaunas vairuotojas.

Iš sunkvežimio ant paskui važiavusio automobilio atskriejo plastiko maišas ir prikibo ant kapoto. Jei šis plastiko gabalas būtų uždengęs priekinį stiklą, veikiausiai nelaimės nebūtų išvengta.

Veikiausiai toks žmogus nėra susidūręs su tokia situacija arba nelabai supranta, kuo ji gali baigtis.

Po ratais žnektelėjo ir putplasčio gabalas su betono likučiais.

Vairuotojas visą laiką signalizavo šiukšlių vežėjui, tačiau šiam tai buvo nė motais – mašina nulėkė tolyn, o „VW Golf“ vairuotojui teko stoti ir rinkti svetimas šiukšles.

Kelių eismo taisyklėse parašyta, kad šiukšlinti pakelėse draudžiama. Ir avarines situacijas kelti nevalia, tačiau kažkodėl lietuviai vis dar toleruoja štai tokį elgesį – vieni gina komentarais internete tokius šiukšlintojus, kiti trina viešai paskelbtus įrašus.

Mindaugas Džermeika. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nesuvokia pasekmių

Klaipėdos kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika paaiškino, kokia grupė žmonių gali pasižymėti štai tokia tolerancija.

„Veikiausiai toks žmogus nėra susidūręs su tokia situacija arba nelabai supranta, kuo ji gali baigtis. Jei atliekų vežėjas vežė šiukšles, jam privalu užtikrinti, kad jo krovinys neskraidytų po kelią. Yra buvę atvejų, kai akmenukas, išsprūdęs iš po padangos,  išmušė žmogui priekinį stiklą. Yra nuostoliai, prasideda bylinėjimosi procesas“, – pasakojo M. Džermeika.

Šiuo atveju Kelių eismo taisyklių punktas, kuris nusako, kad draudžiama šiukšlinti, mėtant atliekas pro langą, nebegaliotų.

„Nes tai nėra nuorūkų ar kitų daiktų išmetimas pro langą ar duris. Už tai numatyta nuo 14 iki 30 eurų bauda. Šiuo atveju būtų taikoma atsakomybė už krovinio nepritvirtinimą. Atliekas gabenančių įmonių transportą ar šiaip sunkiasvorį transportą kontroliuoja Lietuvos transporto saugos administracija“, – priminė M. Džermeika.

Policijos atstovas akcentavo, kad toks šiukšles gabenusio vairuotojo elgesys kelia pavojų aplinkiniams.

„Jei staiga ant kapoto ar lango užkristų koks nors daiktas, žinoma, kad vairuotojui tektų staiga stabdyti, gal net keisti važiavimo kryptį. Tai sukeltų sumaištį ir pavojų“, – paaiškino M. Džermeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Is prakiurusiu pediku pampersu prapliupo vafliai ir skysti sudai. Vilnius pasmirdo fekalijom.

keisti žmonės

keisti žmonės portretas
ne į feisbūkus reikia dėti video, o rašyti į epolicija. Kam tie jūsų nelaimingi feisbūkai įdomūs? Kokias teisines pasekmes tai sukelia pažeidėjams? Jokių. Tam yra epolicija.

labai gaila

labai gaila portretas
labai gaila kad yra prikurta tiek visokiu inspekciju, bet niekas nieko nekontruoliuoja. daug kartu teko vaziuoti paskui sunkvezimius is kuriu kas nors byra, tai zvyras tai siuksles, bet niekas nekontroliuoja tokiu vezeju. yra transporto saugumo inspekcija bet ji visiskai neveikia... turetu but kaip vokietijoj
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių