Prasidedantį Lietuvos karšto oro balionų čempionatą Klaipėdoje nulems vėjas

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje trečiadienį turėtų prasidėti Lietuvos karšto oro balionų čempionatas ir tarptautinės varžybos „Memel Balloon Trophy“, tačiau skrydžius paskutinę akimirką nulems vėjo stiprumas.

Pasak organizatorių, šis renginys turėtų tapti vienu ryškiausių šiųmetės 64-osios Jūros šventės programos vizualinių ir turinio akcentų.

Jame dalyvaus 30 komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos. Pirmasis skrydis turėtų vykti trečiadienį, 19 val. Kitomis dienomis jie numatyti 6 val. ir 19 val., jeigu sąlygos tam bus tinkamos.

Liepos mėnesiui stebinant itin permainingais orais, oro balionų kilimas, anot organizatorių, nemenkas iššūkis, kai galutinius sprendimus dėl pakilimo vietos, teks priimti likus vos valandai iki privalomo skrydžio.

Dėl vėjo svarstoma, jog startas gali būti vykdomas ne mieste, o už Klaipėdos ribų.

Ar įvyks visi suplanuoti privalomi skrydžiai, kol kas organizatoriai neprognozuoja. Sprendimas dėl kiekvieno varžybinio skrydžio bus priimamas iki jo likus vienai valandai,  apie tai informuojant socialiniuose tinkluose.

Esant palankioms oro sąlygoms du Jūros šventės vakarus – penktadienį ir šeštadienį – bus rengiamas „naktinis švytėjimas“ su muzikos, šviesų ir lazerių šou.

Jei nepalankus vėjas neleistų kelti balionų kupolų, vyks ugnies šou su ritminga muzika, lazeriais ir dūmų efektais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gėda

gėda portretas
kodėl plevėsuoja tokia vėliava-kur geltona-mėlyna

Romas

Romas portretas
Netoli Dovilų šiandien apie 6 ryto jau startavo. Gražiai atrodė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių