Prašo Vitės kvartale naikinti stovos mokestį

Nors už automobilių laikymą savo kiemuose Vitės kvartalo gyventojai jau moka trečius metus, susitaikyti su šia situacija jie nenori. Kelių šimtų šios miesto dalies klaipėdiečių vardu į Klaipėdos merą kreipėsi asociacijos „Vitės bendruomenė“ pirmininkas.

Tikisi dėmesio

Šios asociacijos vadovas Tomas Meškinis tikino, kad sprendimui apmokestinti gyventojus, turinčius automobilius, priešintasi ir tada, kai mokestis buvo įvestas.

Tada pavyko pasiekti, kad šis sovietmečiu daugiabučiais namais apstatytas rajonas su itin ankštais kiemais būtų priskirtas ne geltonajai, o mėlynajai zonai.

„Kai tik buvo nuspręsta apmokestinti šį miesto kvartalą, pavyko pasiekti tik tiek, bet gyventojų pasipiktinimas buvo jaučiamas visą laiką. Iki praėjusių metų miesto valdžios rinkimų neturėjome vilčių, kad kas pasikeis. Kai miestui ėmė vadovauti naujasis meras Arvydas Vaitkus, nusprendėme kreiptis į jį“, – pasakojo T. Meškinis.

Tomas Meškinis. Vytauto Petriko nuotr.

Reikia skaičiais pagrįsti, ar yra prasmė imti pinigus už automobilių stovėjimą šioje miesto vietoje. Juk kainuoja viskas, ne tik kontrolierių darbo vietų sukūrimas.

Pasirašė šimtai žmonių

Jis pasakojo, kad raštą pasirašė apie 400 kvartalo gyventojų, parašų rinkimas užtruko, todėl jį pavyko įteikti tik prasidėjus metams, kai daugelis gyventojų jau sumokėjo metinį stovos mokestį.

Metinė rinkliava vieną automobilį turinčiam asmeniui kainuoja 10 eurų, už antrą automobilį jau reikia mokėti beveik 80 eurų.

Šiame miesto rajone gyvena daug pagyvenusių žmonių, o juos lankantys vaikai kaskart priversti mokėti mokestį.

Nors jis nėra didelis, bet žmonės jaučia diskomfortą ir nepatogumus.

Pažadėjo pateikti skaičius

Trečiadienį asociacijos „Vitės bendruomenė“ pirmininkas bendravo su miesto meru, savivaldybės administracijos vadovu Andriumi Žuku, vicemerais Algirdu Kamarausku ir Lina Šukyte-Korsake.

Išsakęs prašymo esmę, T. Meškinis išreiškė abejones, ar šios teritorijos stovos mokesčio administravimas nekainuoja daugiau nei surenkama pinigų.

Asociacijos pirmininkas pasakojo, kad meras patikino prašysiantis įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ paskaičiuoti, kiek surenkama eurų, ar ši suma padengia mokesčio administravimo išlaidas, ar miestas iš šios rinkliavos Vitės kvartale bent kiek uždirba.

„Reikia skaičiais pagrįsti, ar yra prasmė imti pinigus už automobilių stovėjimą šioje miesto vietoje. Juk kainuoja viskas, ne tik kontrolierių darbo vietų sukūrimas, bet ir jiems skiriamos susisiekimo priemonės, stovos skaitikliai, jų priežiūra“, – svarstė T. Meškinis.

Jis įsitikinęs, kad skiriamos baudos neturėtų būti įskaičiuojamos.

Būtų logiška reikalauti mokesčio, jei kvartale būtų įrengtos naujos automobilių stovėjimo aikštelės, o tik paskui prašoma mokesčio už naudojimąsi jomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suprasčiau

Suprasčiau portretas
kad susimokėjęs turėčiau garantuota vietą. Bet ne, pinigai sumokėti, o iš darbo parvažiavus vietos nėra. Tau už ką tas mokestis? Kam tie pinigai skiriami? Kas būtų, jei stovėjimo mokesčių iš vis nebūtu? - Manau, kad nieko, tas pats. Niekur tie automobiliai neišnyks, kad ir kiek keltum mokesčius. Už dabartinį merą balsavau vien todėl, kad jis savo programoje pažadėjo išspręsti (ar spręsti) šį klausimą.

Tai tada

Tai tada  portretas
Reikia atleisti nuo mokesčio visus Klp gyventojus! Ar Vites kvartas ir jo vadukas pamaitintas Gusiatinu pinigeliais geresnis už kitus?

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Paanalizuokime.Kiekviename bardake turi būti elementari tvarka. Kad pilna mašinų-bardakas. Tai šitas ponas nori bardaką didinti. Čia ir slypi visų populistų gudrybė ir populiarumas. Jie visiems nemąstantiems užmeta meškerę su pažadais ,kurie ilgesnėje ar trumpesnėje pespektyvoje tam pačiam nesusivokusiam durniui duoda niuksą į penktą atramos tašką, o tas pažadukas ,žiūrėk, jau narkašinasi valdžios laurais ,o jeigu leidžia galimybės -visuomeninių pinigų švaistymu.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių