Prie Sakurų parko – sklypas

Tarp Žvejų rūmų ir Klaipėdos Naujosios apaštalų bažnyčios, maždaug hektaro dydžio teritorijoje, jau įrengtas Sakurų parkas. Šalia liko tuščias plotas, kuris, kaip paaiškėjo, paliktas būsimam komercinės paskirties pastatui.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė patvirtino, kad šalia Sakurų parko yra suformuotas sklypas, kuriame numatyta nedidelio pastato statyba.

„Tai yra valstybinės žemės sklypas. Kažkada skelbėme aukcioną, niekas nesusidomėjo. Dabar galvojame, kai sutvarkysime parką, galbūt atsiras norinčiųjų jį įsigyti ir pastatyti ką nors gražaus, susijusio su parko aptarnavimu. Tai būtų komercinės paskirties pastatas“, – teigė R. Gružienė.

Tai būtų komercinės paskirties pastatas.

Žemėtvarkos skyriaus vadovė patikino, kad norinčiųjų keisti sklypo paskirtį gal ir atsirastų, tačiau dabar jis yra komercinės paskirties ir keisti to neketinama.

Sklypo plotas – 16 arų, jo kaina dabar siektų 12–15 tūkst. eurų už arą. Kol šio sklypo niekas neįsigijo, plotas bus užsėtas žole.

Paties Sakurų parko įrengimo darbai faktiškai pabaigti, įrengti pėsčiųjų takai, sutvarkytas tvenkinys ir sala jame, pastatyta vaikų žaidimų aikštelė, tualetas, pasodinta apie 50 dviejų rūšių sakurų, kalninių juodųjų pušų, azalijų, rododendrų ir kitų augalų.

Tad vietoj buvusio pelkyno atsirado nauja patraukli poilsio erdvė klaipėdiečiams.

Tiesa, ji kol kas oficialiai dar neatverta, aplinkui tebėra statybinės tvoros. Kol kas dar nepražydo ir sakuros.

Visas šio parko projektas kainavo daugiau nei milijoną eurų. Tad netoliese esantis laisvas sklypas esą turėtų būti patraukli vieta naujos kavinės ar kitos komercinės paskirties pastato statybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam paliktas

tam paliktas portretas
Jau salia pastatė dviejų aukštų,priedų pravaziavima užtvėrė.Taip,kad problemu del viešnamio nebera.

Paliktas

Paliktas  portretas
viešnamiui )...

to runkeliams

to runkeliams portretas
Parodykite pavyzdį?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių