Priekulės gyventojai renka parašus prieš sveikatos priežiūros centro jungimą prie Gargždų

  • Teksto dydis:

Prieštaraudami Priekulės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) prijungimui prie Gargždų ligoninės, antradienio vakarą su Klaipėdos rajono valdžia ketina susitikti parašus renkantys Priekulės apylinkių gyventojai.

Gyventojai tvirtina abejojantys, ar tokie pokyčiai pagerins pacientams teikiamų paslaugų prieinamumą ir kokybę bei supaprastins paciento kelią paslaugoms gauti.

Jie taip pat teigia, kad dėl paskubomis pasirinkto Klaipėdos rajono tarybos prijungimo būdo dalis Priekulės PSPC medikų ketina palikti savo darbo vietas.

Įstaiga, kaip nurodoma, yra finansiškai stabili, su gerais darbo rodikliais ir šiuo metu bendradarbiauja dėl kai kurių paslaugų teikimo su Gargždų ligonine ir Gargždų PSPC sutarčių pagrindu.

Kaip BNS informavo Klaipėdos rajono savivaldybė, sprendimas prijungti Gargždų, Paupių ir Priekulės pirminės sveikatos priežiūros centrus prijungti prie Gargždų ligoninės priimtas siekiant rajono gyventojams suteikti kokybiškesnes paslaugas arti namų.

„Nei viena rajono gydymo įstaiga dėl šio sprendimo nebus uždaryta, jos tiesiog vadinsis bendru pavadinimu – Klaipėdos rajono savivaldybės sveikatos centru“, – pranešė savivaldybė.

Pabrėžiama, kad po minėtų permainų nesikeis nei darbuotojų darbo vieta, nei darbo laikas: Gargždų  sveikatos centras turės bendrą administraciją su ligonine, o buvę Paupių, Priekulės PSPC bus nutolę padaliniai ir veiks kaip iki šiol, siūlys pacientams ir naujas paslaugas, pavyzdžiui, Priekulėje bus teikiamos tokios naujos paslaugos kaip ambulatorinės slaugos paslaugos namuose, paliatyvi pagalba namuose ir kitos. Gyventojai gaus šeimos gydytojo komandos, mobilios paslaugos.

Planuojama fizinės medicinos ir reabilitacijos paslaugų plėtra, pavėžėjimo paslaugų diegimas, o naujos įrangos įsigijimas suteiks galimybę pacientų sveikatos būklę stebėti nuotoliniu būdu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
kur koncervas ten skurdas ir badas

..vis labjau

..vis labjau portretas
mūsų gražūs, gyvi miesteliai su viskuo kas būtina normaliam žmonių gyvenimui, virsta į nuošalius kaimus, kuriuose greit gal net elektros nebus..:D) Dar pasakykit kad ,,..darome viską kad emigrantai gryžtų į Lietuvą..":D)) Kur gryžti? Į necivilizuotą ,,tundrą"?

medikė dirbusi 40m

medikė dirbusi 40m portretas
apie paliatyvią slaugą namuose visur ir visada yra meluojama. Žmonės, atsibuskite. darniekur negirdėjau, kad kažkas , kur nors tai b9tū. Jie tik mulkina žmones. Net gydytojo negalim į kaimus išsikviesti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių