Prieš kontrolę – keiksmais?

Klaipėdietė buvo išlaipinta iš autobuso po to, kai atsiskaičiusi už bilietą su nuolaida, įlipus kontrolieriams, nepateikė jokio asmens tapatybę ar neįgalumą patvirtinančio dokumento. Kai dėl susidariusios nemalonios situacijos įtampa pasiekė kulminaciją, ėmė skambėti necenzūriniai žodžiai.

Išlaipino tarsi nusikaltėlę

Incidentas įvyko praėjusią savaitę, ketvirtadienio rytą. Klaipėdietė pasakojo važiavusi į polikliniką atlikti kraujo tyrimų. Išėjusi iš poliklinikos, įlipo į 3-iojo maršruto autobusą ir, kaip įprasta, pažymėjo bilietą.

„Turiu neįgaliojo pažymėjimą, bet tąkart palikau namie. Kai įlipo kontrolė, pasakiau, kad pamiršau pažymėjimą, kad kitą kartą tikrai pasiimsiu, parodžiau subintuotą ranką. Pasakiau, jog tikrai blogai jaučiuosi. Man pasakė, kad turiu išlipti. Man širdies nepakankamumas, blogai jaučiuosi, šlubuoju, turiu nugaros problemų, tačiau mane ištempė kaip kokią nusikaltėlę į savo mašiną“, – sakė moteris.

Klaipėdietė pasakojo „Ekskomisarų biuro“ kontrolieriams sakiusi savo vardą, pavardę, asmens kodą, net siūlė nuvažiuoti į polikliniką įsitikinti, kad ji tikrai tą rytą buvo registruota procedūroms.

„Ekskomisarų biuras“ turi turėti visus duomenis, matyti pagal vardą, pavardę. Sakiau, kad asmens kodą pasakysiu, galime nuvažiuoti, kur norite, ir bus visi įrodymai. Mačiau, kaip mergaitė, tinkanti vos ne į dukras, pradėjo aiškinti, kad man policiją kvies. Iš autobuso mane ištraukė, o kaip man grįžti? Pinigų neturiu, kad važiuočiau taksi“, – skundėsi moteris.

Asmens dokumento nepateikė

Įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ sudariusi sutartį su saugos tarnyba „Ekskomisarų biuras“. Būtent jis Klaipėdoje užsiima keleivių kontrole.

„Klaipėdos keleivinio transporto“ Teisės ir administravimo departamento vadovas Julius Paulikas tikino pats peržiūrėjęs šios situacijos vaizdo medžiagą ir susidaręs kitokį įspūdį.

Šiuo atveju buvo užfiksuota situacija, kai asmuo nepateikė jokio dokumento.

„Situacija buvo tokia, kad žmogus važiavo su bilietu su nuolaida, bet nepateikė apskritai jokio dokumento – nei asmens, nei patvirtinančio teisę į bet kokią lengvatą. Tai, kad asmuo neturėjo neįgalumo pažymėjimo, buvo tik iš paties asmens toks teiginys. Kokią ji turi teisę į tą nuolaidą, taip ir liko neaišku. Kiek moteris paaiškino, ji neturėjo neįgalumo dokumento, po to paaiškėjo, kad ir asmens dokumento neturėjo, tad buvo problemų dėl asmenybės nustatymo“, – kalbėjo J. Paulikas.

Anot jo, kontrolierius moteris esą ėmė įžeidinėti necenzūriniais žodžiais bei tikino, kad šie esą gaišina jos laiką.

J. Pauliko teigimu, kontrolieriai patys konflikto nekėlė, su moterimi bendravo pagarbiai.

„Pats peržiūrėjau asmeniškai vaizdo medžiagą, pakelto balso tono nebuvo, kontrolieriai tikrai etiškai ir taktiškai bendravo“, – tikino pašnekovas.

Dėl atsakomybės bus sprendžiama

J. Paulikas taip pat pridūrė, kad Administracinių nusižengimų kodekse (ANK) yra numatyta tam tikra atsakomybė tokiais atvejais.

„Šiuo atveju buvo užfiksuota situacija, kai asmuo nepateikė jokio dokumento. Tad mes kol kas nežinome, ar ji apskritai turėjo teisę į lengvatą. Buvo surašytas patikrinimo aktas, bus toliau atliekamas tyrimas ir aiškinamos bylos aplinkybės. Jai bauda nebuvo paskirta, dėl atsakomybės bus sprendžiama, kai byla bus nagrinėjama“, – pažymėjo J. Paulikas.

Pagal ANK 446 straipsnio antrąją dalį, įsigijus važiavimo bilietą su nuolaida, tačiau nepateikus teisę į transporto lengvatas patvirtinančių dokumentų, skiriama nuo 10 iki 14 eurų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Niekada neišeinu iš namų nepatikrinusi, ar pravažiavimo bilietas ir reikiami dokumentai yra rankinėje. Tai jokio sunkumo nesudaro. Dažnai kelionės metu įlipa kontrolės darbuotojai, neteko girdėti grubaus bendravimo ( sutinku, jog įvairių atvejų gali pasitaikyti). Būkime atidesni ir sau, ir kitiems, tuomet ir problemų nebus.

Ne kontrolierius ir ne vairutojas

Ne kontrolierius ir ne vairutojas  portretas
Lietuvaičiai gudragalviai ko čia svaigstat rašydami komentatus apie tą ir aną , plakatą į dantis ir pirmyn , prie savivaldybės , prie KKT , pakovokit už save bet geriau gulint ant sofkutės parodyti ah koks aš protingas , viską išmanau viską žinau . Eikit padirbėkit padėjėjais tų blogų kontrolierių , ar pavairuokit autobusą pamatysit ką reiškia ,, gudragalvis lietuvaitis ,, . Viskas su kontrole gerai , nepatinka autobusai sėdat į savo kledara ar ant dviračio ir nervintis nereikės ir kiek sveikatą pagerinsit . Tai va bambekliai lietuvaičiai .

Šiaip

Šiaip portretas
visada tokia tvarka buvo. Anksčiau ir moksleivius be moksleivio pažymėjimo išlaipindavo ir dar baudą uždėdavo. Nors tikrai pagal vaiko amžių buvo galima suprasti, kad tai mokinys. (Pagrindinis išsilavinimas mūsų šalyje yra privalomas. Negali vaikas iki tam tikro amžiaus niekur nesimokyti.)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

  • KU garbės daktaro regalijos bus įteiktos profesoriams iš Prancūzijos ir Lenkijos
    KU garbės daktaro regalijos bus įteiktos profesoriams iš Prancūzijos ir Lenkijos

    Klaipėdos universitete (KU) pirmadienį garbės daktaro regalijos bus įteiktos prancūzų akademikui Jeanui-Marcui Ogier (Žanui Markui Ožjė) ir profesoriui iš Lenkijos Boguslawui Buszewskiui (Boguslavui Buševskiui). ...

  • Nuo pirmadienio savaitę nevažiuos traukiniai tarp Vilniaus ir Klaipėdos
    Nuo pirmadienio savaitę nevažiuos traukiniai tarp Vilniaus ir Klaipėdos

    Remontuojant Taučių geležinkelio tiltą Šiaulių rajone, tarp Pavenčių ir Raudėnų, nuo pirmadienio – spalio 14–20 dienomis – nekursuos traukiniai tarp Vilniaus ir Klaipėdos. ...

  • Kaip Seimo rinkimuose balsavo klaipėdiečiai?
    Kaip Seimo rinkimuose balsavo klaipėdiečiai?

    Lietuvoje sekmadienį vyksta eiliniai Seimo rinkimai. 20 val. užsidarė visos rinkimų apylinkės, pradedami skaičiuoti balsai. ...

  • Seimo rinkimai Klaipėdoje: aktyvumu pasižymi ne visi
    Seimo rinkimai Klaipėdoje: aktyvumu pasižymi ne visi

    Šiandien Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje vykstant Seimo rinkimams, ne visi klaipėdiečiai pasižymi aktyvumu. Iš keturių Klaipėdoje esančių rinkimų apygardų, daugiausia balsuojama Pajūrio apygardoje, mažiausiai – Marių. ...

    20
  • Kazachų TV žvaigždė laiminga ir Klaipėdoje
    Kazachų TV žvaigždė laiminga ir Klaipėdoje

    Klaipėdiečiai miesto gatvėse sutinka elegantišką moterį, bet nežino, kad ji dar neseniai buvo Kazachstano televizijos žvaigždė, laidų vedėja ir žurnalistė. Į Lietuvą atvykusi pas mylimąjį Sholpan Sakharieva Rimeika netapo vien tik nam...

    6
  • Tebevyrauja šiltas ruduo
    Tebevyrauja šiltas ruduo

    Įsibėgėjus spaliui, Klaipėdoje ruduo vis dar džiugins šiltais orais. Sinoptikai kai kuriomis savaitės dienomis prognozuoja nedidelį lietų, stipresnius vėjo gūsius, tačiau šalnų tikimybė – labai maža. Išlįs ir saulė, t...

  • Kada elektros kaina Lietuvoje kris?
    Kada elektros kaina Lietuvoje kris?

    Ar elektros kaina Lietuvoje gali kristi? Šį klausimą, matyt, yra uždavę daugelis, ypač po Rusijos sukeltos energetinės krizės, kai kainos visoje Europoje – taip pat ir pas mus – šovė į neregėtas aukštumas. Gera žinia...

    13
  • Nevaisingumo diagnozavimo ir gydymo naujoves pristatė įvairių sričių ekspertai
    Nevaisingumo diagnozavimo ir gydymo naujoves pristatė įvairių sričių ekspertai

    „Northway“ vaisingumo centrai puoselėja prasmingą tradiciją dalintis žiniomis apie nevaisingumo gydymo galimybes ir aktualijas su įvairių sričių gydytojais. Šiais metais Klaipėdoje surengta jau trečioji vaisingumo konferencija. &Sc...

  • Mediciną stumia į privačias rankas?
    Mediciną stumia į privačias rankas?

    Klaipėdos miesto poliklinikoje įdarbinus tris specialistus, kurių poreikis yra didelis, jų paslaugas dėl biurokratinių formalumų atsisako apmokėti Teritorinė ligonių kasa. Įstaigos ir miesto vadovai šokiruoti, esą tokiu būdu nemokama medici...

    29
  • Klaipėda ieško Kalėdų eglutės: jau žinoma ir įžiebimo data
    Klaipėda ieško Kalėdų eglutės: jau žinoma ir įžiebimo data

    Kalėdiška, prasminga ir išskirtinė Klaipėdos miesto tradicija puošti tikrą, žmonių dovanotą žaliaskarę jau devintus metus beldžiasi į klaipėdiečių širdis. Klaipėdos centrine eglute taps tikras, natūralus medelis, kur...

Daugiau straipsnių