Rebusas dėl sunkvežimių – negali važiuoti į degalinę

Taikos prospekto gale naujai pastatyta degalinė atsidūrė aklavietėje – kadangi čia draudžiamas sunkiasvorių transporto priemonių eismas, degalinė neturi klientų.

Degalinių tinklo „Jozita“ savininkas Jonas Jokubauskis kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisiją, prašydamas leisti sunkiasvorių automobilių eismą tarp Jūrininkų prospekto ir Jachtų gatvės.

„2019 metais nusipirkau sklypą degalinės statybai. Įrengėme degalinę, kolonėles krovininiam transportui pastatėme. Projektuotojai, o gal ir mes patys nepasižiūrėjome, kad sunkvežimiai negalės privažiuoti iki degalinės. Likome keblioje situacijoje“, – kalbėjo J. Jokubauskis.

Iki degalinės yra apie pusė kilometro, kuriuo draudžiama važiuoti sunkvežimiams.

Likome keblioje situacijoje.

„Aš esu sakęs, kad degalais prekiausiu pigiau. Ir prekiauju. Bet niekas negali atvažiuoti pas mane“, – dūsavo verslininkas.

Degalinės savininko interesams atstovaujantis ekspertas aiškino, kad šioje prospekto dalyje nėra gyvenamųjų namų. Tačiau vis tik toje miesto dalyje numatyta gyvenamoji statyba.

Tačiau Taikos ir Jūrininkų prospektų sankryžą per valandą kerta per 200 sunkvežimių, o tai byloja apie didžiulius transporto srautus.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus specialistas Vytautas Paukštė tikino, kad ši prospekto dalis nėra pritaikyta intensyviam sunkvežimių eismui.

„O pati sankryža nepritaikyta sunkvežimių apsisukinėjimui“, – pastebėjo V. Paukštė.

Policijos atstovas prognozavo, kad netrukus daugiaaukščių namų gyventojai puls piktintis, kai po langais ims blerbti sunkvežimių varikliai.

„Neapsaugosime nuo šių automobilių stovėjimo. O dar kiti gali mėginti nukirsti kelio dalį ir suks, tikėdamiesi pasiekti uostą“, – pastebėjo Klaipėdos kelių policijos Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Aurelijus Jankauskas.

Degalinės savininkas užsiminė, kad būtų pasirengęs savo lėšomis įrengti nuovažą į degalinę.

Komisija galutinio sprendimo nepriėmė. Pirmiausia bus išanalizuota situacija, pabendrauta su gyventojais, įvertinti projektiniai siūlymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
pabendraus su gyventojais )))

Anonimas

Anonimas portretas
Neužbašliavo ir negalima.

Serioga Mariakov

Serioga Mariakov portretas
Tai kad niekas nisipila lietuvoj i furas nipirizivajet biznis pakeitus zenklas nipageres, bandyk laivams parduoti savas kuras
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių