S. Gentvilas su Klaipėdos gyventojais, valdžia ir verslu aptarė sklindančių kvapų problemą

  • Teksto dydis:

Kasmet sulaukiant Klaipėdos regiono gyventojų skundų dėl iš įmonių sklindančių nemalonių kvapų, aplinkos ministras Simonas Gentvilas šią problemą aptarė su uostamiesčio gyventojais, institucijų bei įmonių atstovais.

Šiemet gyventojai skundėsi dėl nemalonių kvapų iš bendrovių „Branda LT“, „Klaipėdos vanduo“, tirti nemalonūs kvapai, sklindantys iš Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro, antradienį pranešė Aplinkos ministerija.

„Suprantamas Klaipėdos regiono kai kurių vietovių gyventojų pasipiktinimas dėl nemalonių kvapų, kurie blogina gyvenimo kokybę. Vykdomi patikrinimai parodė, kad įmonės gali sumažinti šių kvapų koncentraciją, todėl verslo atstovus kviečiu labiau įsiklausyti į žmonių nusiskundimus ir taikyti efektyvias priemones kvapų suvaldymui. To nepadarius įmonėms bus taikomos sankcijos“, – ministerijos pranešime teigė S. Gentvilas.

Anot ministro, komposto bendrovė „Branda LT“ negalės vykdyti atliekų veiklos laikinuose angaruose. Taip pat įmonės palaipsniui turės persitvarkyti, kad kvapai dėl jų veiklos nebūtų juntami gyvenamosiose vietovėse – kvapų normą sumažinti iki nejuntamos žmogaus uoslei vertės.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktorius Vaidotas Gruodys pabrėžė, jog priežiūros institucijoms pradėjus tyrimus dėl gyventojų skundų, nemalonių kvapų intensyvumas sumažėjo.

„Taršos leidime numatomas oro taršos valdymas – įmonės atsakomybė laikytis reikalavimų. Jei per 12 mėnesių NVSC nustato, kad įmonė tris kartus nesilaiko reikalavimų – mes kreipiamės į Aplinkos apsaugos agentūrą ir prašome panaikinti įmonės taršos leidimą, tai yra prašome stabdyti įmonės veiklą“, – V. Gruodys.

Anot jo, šiuo metu atliekami įmonių „Branda LT“, „Klaipėdos vandenys” ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro oro taršos matavimai.

Pasak Aplinkos ministerijos, jog minėtose įmonėse pernai kvapų koncentracija mažėjo. „Branda LT“ teritorijoje 2022 metais kvapo koncentracija siekė nuo 8 iki 201 europinių kvapo vienetų, o 2023 metais – iki 8 europinių kvapo vienetų, įmonėje „Klaipėdos vanduo“ – atitinkamai nuo 8 iki 1012 bei nuo 8 iki 38 europinių kvapo vienetų, o Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre – nuo 8 iki 50 bei nuo 8 iki 23 europinių kvapo vienetų.

Šiuo metu teisės aktuose įteisinta didžiausia leidžiama kvapo koncentracijos ribinė vertė gyvenamosios aplinkos ore – 8 europiniai kvapo vienetai, o nuo 2026 metų – 5 europiniai kvapo vienetai.

Pasak ministerijos, žmogus kvapą jaučia nuo 2–3 europinių kvapo vienetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Girskiene tik karjeriste. Jai reikia tik posto ir valdzios. Ka ji gero padare budama kooperatyvo pirmininke. Nuli. O ta pliki isvis kas i klaipeda ileidzia

Gal galima

Gal galima portretas
Gal galima paklausti,ar nesupranta iš kur ta smarvė.Jei siaures- rytų vėjas tai kaimynai Ļipkiu gatvės,jei vejas rytpiečiu ,tai kakučių kvapas.Aplamai ,jokių pasikeitimų,Ana naktį,negalėjome pietiniam rajone ,net orlaidžiu atidaryti

sujude liberolai laimi

sujude liberolai laimi portretas
rinkimus tik per klastojimus ir jaunus visai durnus šunyčius kurie svaigsta žiūrėdami i šituos banditus isivaisduodami kad ateityje jie patis bus toki. Susivienije turtingi niekinantis žmones vagiai gyvenantys nuosavuos namuos. Todel anie ir durni šunyčiai. Liberolai niekad i draugus neina. Juos riša tik pinigai. Dideli pinigai
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių