Prasidėjus darbams – automobiliams vietų nelieka

Prie daugiabučių esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse prasidėjus remonto darbams, vietų mašinoms dar labiau sumažėjo, o jas palikus ant šaligatvių skiriamos baudos. Vairuotojus skundžia patys kaimynai.

Socialiniame tinkle „Facebook“ klaipėdiečiai publikuoja įrašus, kuriuose kreipiasi į skundus rašančius gyventojus, esą jie neatsižvelgia į tai, jog šiuo metu daugiabučių kiemuose vyksta remonto darbai.

Vienas klaipėdietis kreipėsi ir į Klaipėdos savivaldybę, aiškindamas, kad Taikos pr. 85-ojo daugiabučio kieme vykdomi tvarkymo darbai, todėl vietų sumažėjo kone 30 proc., ir mašinas tenka statyti kur tik įmanoma.

„Per savaitę gavau tris baudas. Kur kreiptis ir ką mums, gyventojams, daryti, kad būtų atlaidžiau žiūrima į tokius nusižengimus, kol vyksta tvarkymo darbai?“ – klausė klaipėdietis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas paaiškino, kad ties Taikos pr. 85-uoju bei kitais daugiabučiais namais šiuo metu atliekama paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcija. Šie darbai atliekami siekiant apsaugoti kiemus bei viešąsias teritorijas nuo apsėmimų iškritus gausesniam kritulių kiekiui.

Andrius Žukas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Rekonstrukcija turi būti baigta iki rugsėjo 5 dienos. Tačiau siekiant, kad gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų, stengiamės, kad darbai būtų baigti anksčiau. Ties Taikos pr. 85 namu sutvarkyti dangas ir atlaisvinti aikštelę planuojama per kelias artimiausias savaites. Kituose kiemuose pagrindiniai statybų darbai gali tęstis ir iki rugpjūčio vidurio“, – paaiškino A. Žukas.

Ties Taikos pr. 85 namu sutvarkyti dangas ir atlaisvinti aikštelę planuojama per kelias artimiausias savaites.

Kaip teigė direktorius, gavus pranešimų apie galimus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, pareigūnai privalo reaguoti ir, nuvykę į įvykio vietą, užfiksavę atvejus, kai transporto priemonės yra paliktos stovėti draudžiamose vietose, pradėti administracinio nusižengimo teiseną.

„Gyventojams patiriant nepatogumų dėl remonto darbų, daugiabučių namų administratoriai gali teikti prašymus su siūlomomis eismo organizavimo schemomis. Savivaldybė jas nagrinės ir derins numatyta tvarka“, – siūlė A. Žukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S.S.S

S.S.S portretas
tegul žurnalistai aplamai pasidomi kaip organizuojami konkursai. PVZ dabar Kauno g. kiemo aikštelių tvarkymą laimėjo įmonė "Klaipėdos miesto tvarka", kuri net neturi statybos rangovo atestato. Tai formaliai tokių darbų kaip ir negali atlikti. Bet konkurso sąlygos sudaromos gal specialiai, kad galėtų laimėti tokios įmonėlės. Pagal rekvizitai tinklapį aplamai įmonė užsiima švaros, valymo paslaugomis. Tai kaip tokia neatestatuota įmonė gali laimėti tokius konkursus??? Čia kažkoks absurdas.

>anonimui

>anonimui portretas
kad pastatyti automobilį prie naujojo turgaus reikia turėti net ne visureigį, o jau fūrą, nes bortai tokio aukščio, kad neaiški jų paskirtis. Gal kad tankai nepravažiuotų

manau

manau portretas
kad tai absoliutus cinizmas; maždaug: už automobilių laikinai panaikintas vietas (ne savo iniciartyva) susimokėsite patys.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių