Savaitgalį Klaipėdoje karaliaus šeimos

Šį savaitgalį uostamiestyje įvyks trečiasis šeimų pasimatymas. Tėvams ir jų vaikams skirta diena prasidės nuotaikinga važiuosena. Iškart po jos netikėtu kampu atsiskleis stiprioji lytis – vyrai savo kūdikiams dainuos lopšines.

Šį savaitgalį uostamiestyje įvyks trečiasis šeimų pasimatymas. Tėvams ir jų vaikams skirta diena prasidės nuotaikinga važiuosena. Iškart po jos netikėtu kampu atsiskleis stiprioji lytis – vyrai savo kūdikiams dainuos lopšines.

Rengia dukart metuose

Pirmasis rudens savaitgalis klaipėdiečių šeimoms žada būti dosnus užsiėmimų. Dar 2013 m. gegužę startavęs renginys "Šeimų diena" plečiasi ir šiemet nestokos staigmenų. Organizatorių žodžiais, susirinkusieji kartu žais, mokysis, kurs ir svajos.

Šventės iniciatorius, studijos "Grock" vadovas Linas Švirinas pasakojo apie pirmuosius bandymus suorganizuoti šeimų šventę. Tuomet jis pats nesitikėjo, kad du kartus per metus suburiantis renginys sulauks tiek daug dalyvių bei talkininkų.

"Pavasarį vykusi šventė pasižymėjo naujais akcentais. Senamiestyje organizavome meilės laiškų rašymo dirbtuvėles, kuriose dalyvavo ir vyresnio amžiaus žmonės. Romantizuotas pasibuvimas šiltoje aplinkoje pasisekė. Po jo Klaipėdos Marijos Taikos karalienės parapijoje vyko įžadų atnaujinimo ceremonija, kurioje dalyvavo net 42 poros, tarp jų – ir mano šeima. Šis smagus netikėtumas viršijo ir bažnyčios atstovų lūkesčius. Taip pat pradėjome diskusiją apie šeimos verslą. Juk savo mieste turime nemažai sėkmingų pavyzdžių, todėl pasikvietėme juos pasidalyti patirtimi", – prisiminė L.Švirinas.

Uždainuos tėčiai

"Šeimų diena" šeštadienį 10.30 val. startuos važiuosena, kuria siekiama atkreipti dėmesį į jaunoms šeimoms jautrius klausimus.

"Ratuoti" klaipėdiečiai laukiami kartu su savo kūdikiais Šiaurės rage. Čia vyks smagus pasiruošimas – dalyviai atliks neilgą mankštą. Po pusvalandžio apšilimo šeimos pajudės Danės skvero link ir atidarys šiųmetį renginį.

"Skatiname bendrystę ir norą pabūti su savo artimiausiais žmonėmis nekasdienėje, tačiau jaukioje aplinkoje. Dažnai, kupini darbų ir buities rūpesčių, vis atidedame tokią progą. Viliamės, kad iniciatyva paskatins kuo daugiau jaunų šeimų nepamiršti buvimo kartu svarbos ir atkreips dėmesį tų, kurie gali pagerinti šeimų būtį", – sakė studijos "Grock" vadovas.

Renginio organizatoriai skatina miestiečius atvykti bet kokia ratus turinčia priemone: vaikiškais vežimėliais, triratukais, paspirtukais.

Po važiuosenos atkeliavusius į Danės skverą tėvus pasitiks staigmenos. Šeimyninis "tūselis" prasidės lopšinėmis. Jas šįkart atliks tėčiai.

"Lopšines dainuojantis vyras turbūt nėra dažnas dalykas. Toks pavyzdys galėtų užkrėsti ir kitus. Vyrai irgi gali būti solidūs tėvai", – šypsojosi pašnekovas.

Klaipėdiečių iniciatyva džiaugėsi ir miesto meras Vytautas Grubliauskas. Jis užsiminė apie renginio tęstinumo būtinybę.

"Šventė tampa gražia tradicija. Pagirtina, kad šiemet dėmesys skiriamas ir tėvams, auginantiems neįgalius vaikus, jų patogumui, judumo problematikai spręsti. Nors Klaipėda gana tolerantiška ir draugiška šeimoms, tačiau tobulėti yra kur. Ypač, kalbant apie infrastruktūrą, kelius, šaligatvius. Tikiuosi, organizatoriai entuziazmo nepritrūks ir kitais metais", – gerų žodžių negailėjo meras.

Veiklų įvairovė

Kad dalyviai nepasiklystų atrakcijų gausoje, organizatoriai siūlė įsigyti "Šeimų dienų" žemėlapį. Pastarasis – ne tik informacijos šaltinis, bet ir loterijos bilietas.

"Tiesa, kad gyventojai taptų loterijos dalyviais, jie turi įsitraukti bent į tris veiklas, pavyzdžiui, duoti kraujo ir gauti patvirtinimą – žymą. Pagrindinis prizas – kelionė keltu visai šeimai ir kiti motyvuojantys apdovanojimai", – pasakojo renginio iniciatorius.

Klaipėdiečiai šeštadienį bus kviečiami ir iškylauti. Kaip pastebėjo L.Švirinas, piknikas pievoje – tradicija, sutraukianti vis daugiau žmonių. Viliamasi, kad jam nesutrukdys net numatomas apniukęs oras. Dalyviai gali iš anksto pasiruošti lauknešėlius, kilimėlius ir kviesti draugus. Žalumos apsuptyje klausydamiesi muzikos miestiečiai mėgausis buvimu kartu.

Sportuoti mėgstančioms šeimoms bus organizuojamos įvairios rungtys bei turnyrai. Pasireikšti galimybę turės ir muzikuojantys tėvai. Kai kurie jų į sceną lips pirmą kartą.

"Bus tokių, kurie instrumentą pirmąkart gyvenime į rankas paėmė tik prieš mėnesį. Žodžiu, absoliučios premjeros. Bet tai ir yra smagiausia", – pasidžiaugė organizatoriai.

Šventę vainikuos dainingų šeimų ir grupės "DiscoVery" koncertas.

Prie gražios "Šeimų dienos" iniciatyvos prisijungia ir dienraštis "Klaipėda", šiemet švenčiantis brandų 70 metų jubiliejų.

"Stengiamės interaktyviai įsilieti į panašias veiklas ir kasmet palaikome uostamiesčio šeimų renginius. Ir šįkart mielai jame dalyvausime. Atvykusiųjų lauks dienraščio parengti smagūs siurprizai", – atskleidė "Klaipėdos" dienraščio rinkodaros projektų vadovė Monika Saltonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių