Šiukšlės Nidoje palauks pavasario?

Neringoje savaitgalį lankęsi poilsiautojai sutrikę klausė – kodėl Kuršių marių pakrantėje besidriekiantys takai pilni purvo ir nendrių nuolaužų? Neringos komunalininkai paaiškino, kad dar laukia sniego, tad šluotų ieškos tik pavasarį.

Nidoje vaikštinėjant pėsčiųjų taku palei marias poilsiautojai atkreipė dėmesį, kad nendrių liekanos pakrantę nuklojo kartu su šiukšlėmis.

Irdama organika skleidžia nemalonų kvapą.

Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys tikino, kad marių pakrantės valomos kiekvieną pavasarį.

„Tai bus daroma ir šiais metais, tik dar ne dabar. Gamta tvarkosi pati. Jei šiandien imtume valyti pakrantę, jau kitą dieną, pasisukus vėjui, pakrantė vėl būtų nusėta nendrių liekanomis. Reikėtų palaukti, kol vanduo išmes visą purvą. Tada ir reikėtų valyti“, – aiškino administracijos direktorius.

Neringos švara besirūpinančios įmonės „Paslaugos Neringai“ vadovas Laimonas Žemaitis žadėjo pasiaiškinti situaciją.

Neringos meras Darius Jasaitis tikino, kad Kuršių nerija yra nenuspėjamas gamtos kampelis.

„Žmonės čia atvažiuoja pasižiūrėti gamtos šėlsmo. Šiuo metu technika, tvarkanti aplinką, dar yra paruošta žiemos sezonui. Sniegas gali iškristi ir kovą. Prasidėjus kalendoriniam pavasariui, technikai, vietoje sniego valymo antgalių, bus uždėtos mechanizuotos šluotos. Ir viskas bus sutvarkyta“, – patikino Neringos meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kl

Kl portretas
Neringa užmirštas užkampis

Poilsiautojas

Poilsiautojas portretas
Pastatysim nac. stadioną ir stovės jis tuščias, o Neringa tuo tarpu nugrims po vandeniu, nes nebus pinigų krantines atnaujinti.

Bardakas

Bardakas portretas
Svarbu mokesčius surinkti ir už ekologiją taip pat... :)))
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių