Skaičiuoja dienas iki atostogų

Likus mažiau nei savaitei iki didžiųjų metų švenčių, vienos ugdymo įstaigos dirba įprastu ritmu, kitos organizuoja šventinius žiburėlius ir muges. Mokyklų vadovai pastebėjo, kad nuo lapkričio padidėjęs moksleivių sergamumas slūgsta. Vaikai laukia poilsio meto ir skaičiuoja dienas iki atostogų.

Liko kelios dienos iki moksleivių kalėdinių atostogų, šiuo laiku mokiniai šventiškai leidžia laiką, organizuodami diskotekas ir kitus renginius.

„Prieššventiniu laikotarpiu renginių mūsų mokykloje būna visada daugiau. Praėjusią savaitę turėjome kalėdinę mugę, o šią moksleivių laukia kalėdinis žiburėlis, taip pat leidžiame vaikams rengtis kalėdine tematika“, – pasakojo Klaipėdos „Vitės“ progimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Genė Liseckienė.

Nors švenčių laukimas ir kvepia atostogomis, mokiniai privalo ir toliau pareigingai lankyti visas pamokas. Šiais mokslo metais sugriežtintas lankomumas esą davė gerų rezultatų.

Nors švenčių laukimas ir kvepia atostogomis, mokiniai privalo ir toliau pareigingai lankyti visas pamokas.

„Mes ir anksčiau griežtai atsižvelgdavome į lankomumą, todėl ir dabar taisyklės išlieka tos pačios. Lapkričio mėnesį buvo padidėjęs sergamumas, bet šiuo metu viskas gerai. Nėra taip, kad mokiniai praleistų pamokas be pateisinamos priežasties“, – teigė G. Liseckienė.

Kitų mokyklų vadovai tikino, kad savaitė prieš šventes niekuo nesiskiria nuo kitų gruodžio savaičių, kadangi vaikai eina į pamokas ir dirba pagal įprastą tvarkaraštį, o renginiai kartais pakeičiami edukacinėmis išvykomis.

Mokytojai suplanuoja atsiskaitymų datas iš anksto, kad moksleiviams nereikėtų nerimauti dėl kontrolinių darbų paskutinėmis dienomis prieš atostogas.

„Dirbame panašiai kaip ir visada. Mokytojai atsiskaitymų datas paskirsto proporcingai ir apie kontrolinius praneša iš karto, todėl moksleiviai nejaučia per didelio krūvio prieššventiniu laikotarpiu“, – kalbėjo Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos direktorė Daiva Križinauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių