„Skambučiai-pokštai“– ir dėl tariamos neištikimybės: tik ar visiems tai juokinga?

Nežinomas numeris, netikėtai nušvitęs telefono ekrane, veikiausiai atkreipia kiekvieno dėmesį. Tik atsiliepus į skambutį paaiškėja, su kuo turime reikalų.

Tačiau populiarėjant išmaniesiems telefonams kartu su jais atsirado ir programėlės, kurių dėka krečiami pokštai.

Prieš kelerius metus, maždaug 2018–2019 m., išplito programėlė "Juokingi skambučiai", ji angliškai vadinasi "Phone Jokes".

Programėlė ir šiandien yra pasiekiama, ją galima atsisiųsti į išmanųjį telefoną.

Pasak kūrėjų, tai pati populiariausia skambučių-pokštų programėlė visame pasaulyje, ji sukurta skirtingomis kalbomis.

Atsisiuntus programėlę užtenka pasirinkti telefono numerį ir skambučio scenarijų.

Nors scenarijus įvairus, ne visiems jis atrodo juokingas.

Nepažįstamas žmogus, įprastai moteris, gali paskambinti dėl elektros atjungimo už neapmokėtas sąskaitas, sukeltos avarijos, baudos už greičio viršijimą, neištikimybės, įkyraus šuns lojimo, narkotikų kvapo, sklindančio iš buto.

Dėl skambučio sukeltos įtampos ne visi išlaukia pokalbio pabaigos, kai ir paaiškėja, kad tai tėra pokštas.

Atsisiuntusiųjų šią programėlę komentarai skirtingi, vieni džiaugiasi atkeršiję priešams, kiti – smagiai pasijuokę iš draugų.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistės Astos Kažukauskienės, uostamiestyje tokio pobūdžio skambučių išties pasitaikė.

"Klaipėdos pareigūnų duomenimis, 2018–2022 m. laikotarpiu buvo gauti du informacinio pobūdžio pranešimai, kai pareiškėjams galbūt skambinta "skambučių-pokštų" programėle. Vienu atveju skambinta dėl neva atvežtos picos, kitu – dėl neva neapdrausto automobilio. Nustačius, kad tai vadinamieji "skambučiai-pokštai", pareiškėjai daugiau pretenzijų nereiškė. Turtinės žalos pareiškėjams šiais atvejais nebuvo padaryta, bandymo gauti asmeninius duomenis taip pat nebuvo, todėl nusikalstamos veikos požymių nenustatyta", – teigė A.Kažukauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai aciu

Tai aciu portretas
uz reklama! Nezinojau iki siol to apso.

Andrius

Andrius portretas
Tai slav psichiniai žaidimai, populiarūs (ir tyčia išpopuliatinti) tarp vaikų ir kitų durniukų, nesuvokiančių nieko blogo tame, kad užsiundo ligonius ant normalių žmonių iš niekur nieko jaukti jų realybę visokiais kliedėjimais paklaikusiais balsais. Tai ta melavimo rūsis, anglių kalboje vadinama „gaslighting“.

Diena

Diena portretas
kaip visuomet miega, tokie skambučiai populiarūs buvo prieš 15-20 metų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių