Smiltynėje – Robinų Hudų klubas

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai turi galimybę išbandyti savo „vidinius“ Robinus Hudus, tai yra nemokamai pašaudyti iš lanko Smiltynėje. Tai dar viena pramoga pajūryje, sulaukusi didelio poilsiautojų susidomėjimo.

„Pažink šaudymą iš lanko, tapk Robinu Hudu“ – tai jau šešerius metus vykstantis projektas, propaguojantis šaudymo iš lanko sportą.

Susidomėjimas šiuo projektu pritraukia įvairaus amžiaus dalyvius – vyriausiam net 87 metai.

Nors dauguma pramogautojų yra iš Klaipėdos, programa sulaukia ir atvykėlių susidomėjimo.

Ši atrakcija ypač tinkama vaikams, kadangi nuo mažens šaudymas iš lanko skatina ir fizinį aktyvumą, ir discipliną.

Kaip teigė šio sumanymo organizatorė ir trenerė Laila Kuzmienė, „svarbiausia – saugumas“.

Užsiėmimuose visada dalyvauja treneriai, kurie prižiūri jaunuosius lankininkus ir užtikrina saugią mokymosi aplinką.

„Susirūpinusius tėvus raginu atvykti kartu su atžalomis ir taip išsklaidyti bet kokius nusistatymus. Kiekviena sporto šaka kelia tam tikrą riziką, o šaudymas iš lanko kaip tik ugdo discipliną, stiprybę ir atsakomybę“, – tikino L. Kuzmienė.

Klaipėdoje šaudymo iš lanko sumanymas yra daugiau nei pramoginė veikla – tai bendruomenę telkiantis užsiėmimas, skatinantis sveiką gyvenseną ir asmeninį tobulėjimą.

Organizatoriai kviečia visus susidomėjusiuosius „užsitempti metaforines žalias pėdkelnes ir nusitaikyti, panašiai kaip legendinis Robinas Hudas“.

Nors daugelis vasarotojų šia sporto šaka mėgaujasi atsitiktinai, kai kurie ja užsiima ir profesionaliai, laikydamiesi įvairių technikų bei stilių, populiariausias – olimpinis.

Lietuva nėra dominuojanti šalis šaudymo iš lanko sporte, tačiau pernai penkiolikmetis Jonas Grigaravičius tapo vienas labiausiai tituluotų lankininkų šalyje, jis – pasaulio jaunių ir jaunimo vicečempionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fritz

Fritz  portretas
Manot pasaudymas is laiko atspindi Robinhudo ideja? Neterskit to vardo, nes tai kovos pries priespauda simbolis. Tokiu kovotoju LT nera.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių