Solidus atlygis neskatina dirbti

Lietuvos prezidento bei rinkimų į Europos Parlamentą organizavimui Klaipėdoje numatyta beveik 500 tūkst. litų. Už solidų atlygį dirbantys rinkimų organizatoriai uostamiestyje siekia palengvinti savo darbą ir neretai rinkėjo kortelę palieka pašto dėžutėje, nors ją turi įteikti gyventojui į rankas.

Lietuvos prezidento bei rinkimų į Europos Parlamentą organizavimui Klaipėdoje numatyta beveik 500 tūkst. litų.

Už solidų atlygį dirbantys rinkimų organizatoriai uostamiestyje siekia palengvinti savo darbą ir neretai rinkėjo kortelę palieka pašto dėžutėje, nors ją turi įteikti gyventojui į rankas.

Klaipėdiečiai nustebo savo pašto dėžutėse radę ne tik nevardinius kvietimus atvykti balsuoti gegužės 11 dieną prezidento rinkimuose ir gegužės 25 dieną rinkimuose į Europos Parlamentą, bet ir rinkėjo korteles.

"Įstatymas aiškiai reglamentuoja, kad jei nepavyksta rasti asmens namuose ir nėra kam įteikti rinkėjo kortelės, pašto dėžutėje paliekamas nevardinis kvietimas. Rinkėjo kortelę privaloma įteikti gyventojui į rankas. Jei šis dokumentas atsidūrė pašto dėžutėje, aiškinsimės, kas yra tie nesąžiningi rinkimų komisijos nariai", – pažadėjo Klaipėdos savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius.

Esą kai kurių rinkimų apylinkių pirmininkai patys nešiojo gyventojams rinkėjo korteles, nes nepasitikėjo komisijos nariais. Vėliau jie turi pateikti ataskaitą Vyriausiajai rinkimų komisijai apie išdalytus pažymėjimus.

Komisijos nariai už vienos valandos darbą gauna 9 litus. Pasak V.Greičiaus, šįkart vien Klaipėdos mieste rinkimų organizatoriams planuojama sumokėti apie 0,5 mln. litų.

"Pamenu, per Seimo rinkimus buvo fiksuotas nesąžiningas komisijos narių darbas. Į komisijos narius savo žmones įprastai deleguoja partijos", – teigė V.Greičius.

Rinkėjo kortelės negavę gyventojai ją gali atsispausdinti internete, atsidarę Vyriausiosios rinkimų komisijos tinklalapį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyvate

gyvate portretas
politikai dirba dideliems pinigams ir bus isrinktas tik klanams atstovaujantis politikas.

koks tikslas

koks tikslas portretas
rinkimams išmesti pusę milijono? Siūlau priimti prezidentą į darbą,kaip ir kiekvieną normalų žmogų...pagal sutartį.Jei gerai dirbs,sutartį pratęsti.Jokių čia didelių cirkų nereikia su tais rinkimais.Ir iš vis,kada pagaliau atsikratysim ,,viduramžių"?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių