Teks krapštyti pinigines: rinkliavos sezonas uostamiestyje – netrukus

Rinkliavos už stovėjimą pajūryje sezonas ateis kaip įprasta. Nuo gegužės į pajūrį Melnragėje ir Giruliuose automobiliais atvykstantieji turės sumokėti už transporto priemonių stovėjimą.

Jau mėnesį galiojantis karantinas rinkliavos už automobilių stovėjimą pajūryje sezonui įtakos neturės.

Gyventojai, nuo gegužės 1-osios į Melnragę ar Girulius atvykę savomis transporto priemonėmis, turės praverti pinigines, mat čia bus pradėta rinkti rinkliava už automobilių stovėjimą.

Vadinamojoje žaliojoje zonoje, į kurią patenka Melnragės ir Girulių paplūdimių prieigose esančios stovėjimo aikštelės, valanda stovėjimo kainuoja 0,30 euro. Apmokestinamos ir į šią zoną patenkančios gatvelės.

Tiek pat kainuoja ir stovėjimo valanda vadinamojoje Karklės zonoje.

Abiejose šiose zonose rinkliavos už stovėjimą sezonas trunka nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus sakė, kad rinkliavą yra patvirtinusi miesto taryba.

Politikai kol kas nėra priėmę sprendimų dėl karantino nukelti rinkliavos startą, todėl rinkliavos sezonas Klaipėdos pajūryje prasidės kaip įprasta.

Dar prieš atsiritant koronaviruso bangai, uostamiesčio savivaldybėje būta planų keisti stovėjimo rinkliavos dydį ir peržiūrėti stovėjimo zonų ribas, tačiau, pasak R.Mockaus, dėl paskelbto karantino siūlymų svarstymas yra atidėtas. Kol kas išlieka iki šiol galiojusi tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dargis

Dargis portretas
Tegul Karklėje už tas lėšas bent mašinų stovėjimo aikšteles išasfaltuoja o dabar nuo dulkių nežinai kur dėtis.Jeigu aikštelės būtų erdvios ir tvarkingos niekas nestatytų mašinų draudžiamojoje zonoje o dabar, jos labai mažos ir žmonės priversti statyti transportą pačioje gatvėje o tai ,sezono metu,labai trukdo eismui.Dabar pats laikas tokias klaidas taisyti.Pajūrio zonoje neturėtų būti jokių žvyrkelių. Žmonės atvažiuoja išsimaudyti o kol grįžta žvyrkeliu molini.Kalbame apie Kriauklių gatvę.

Skaitytojui

Skaitytojui portretas
Negaila tu 30ct bet ar yra už ka? Už sovietmečiu statytas aikšteles už ka? už tai kad jau kelinti metai ivestas park. mokestis O nei vienos naujos stovejimo vietos mano miesto dalyje neatsirado? Surenkami pinigai suedami parkavimo sistemos priežiurai kokia man kaip miesto gyventojui nauda? Mano mokesčiai keliauja miestui aš jau susimokejau už infrastrukturos naudojima:) Gal jau gana.

Vilnietis

Vilnietis portretas
Keisti rinkliavos dydį - tai pabranginti? Tie K net karantino metu Vilniuje ima pinigus už stovėjimą. Siūlau boikotuoti apmokestinamas vietas - išvis ten nesiparkuoti, vienytis.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių