Tradicinėse jaunųjų banglentininkų varžybose – pergalės ir iššūkiai

Melnragėje prie šiaurinio molo vyko tradicinės jaunųjų banglentininkų „Molas Junior Surf 2024“ varžybos. Šiemet rungėsi 22 dalyviai iš Lietuvos ir Latvijos, vaikinai ir merginos buvo suskirstyti į pogrupius pagal amžių – iki 14, 16 ir 18 metų.

Tai – veikiausiai paskutinės varžybos šiemet, tad vasarą tebevykstant treniruotėms, pamažu bus ruošiamasi kitąmet vyksiančiam pasaulio banglenčių čempionatui.

Pasak įstaigos „Banglentė“ įkūrėjo Tomo Ūkso, visi varžybų dalyviai buvo apdovanoti rėmėjų prizais, o užėmusieji pirmą, antrą arba trečią vietą – ir išskirtinėmis varžybų taurėmis.

T. Ūksas pasakojo, kad tarp dalyvių jauniausias buvo dešimties metų berniukas. Nors jam nugalėti savo varžovų nepavyko, vis tiek džiaugiamasi pasiektu rezultatu.

„Mes stengiamės šias varžybas rengti kiekvienais metais. Daugiau niekas tokio renginio Lietuvoje nedaro. Kooperuojamės su latviais, darome vienas tokias varžybas Lietuvoje, o kitas – Latvijoje. Nors stengiamės kiekvienais metais jas daryti, ne visada mums pasiseka sulaukti tinkamų oro sąlygų“, – sakė T. Ūksas.

Jaunimą iki 14 metų itin didelės bangos dar šiek tiek gąsdina, tačiau vyresniems jos jau būna per mažos. Dėl šios priežasties tinkamų oro sąlygų varžyboms teko laukti maždaug tris savaites.

Mes stengiamės šias varžybas rengti kiekvienais metais. Daugiau niekas tokio renginio Lietuvoje nedaro.

Dalyviai atkeliavo iš Klaipėdos, Vilniaus, Liepojos ir Rygos.

Varžybos sekmadienį praėjo sklandžiai, atsisakiusių jose dalyvauti dėl oro sąlygų – sustiprėjusių vėjo gūsių, didelių bangų ar kitų priežasčių – nebuvo.

„Spėjome viską suorganizuoti ir labai laiku viską greitai pravesti. Pirmieji pradėjo jaunimas iki 14 metų, tada vėjas dar nebuvo pakilęs, bangos – pakankamai geros. Po jų pradėjo merginų iki 16 metų grupė, o rungtynes užbaigė vyresnieji, kai prasidėjo stiprus vėjas ir užkilo bangos. Jiems nebuvo kokios nors baimės, jie pratę prie tokių sąlygų“, – kalbėjo T. Ūksas.

Jaunuoliai iki 18 metų įprastai dalyvauja ir suaugusiųjų banglenčių čempionatuose Lietuvoje bei Latvijoje.

„Žiūrėsime, kaip latviams pasiseks, gal važiuosime pas juos. Bandysime galbūt ir į Lenkiją nuvykti, jeigu jie šiais metais darys atvirą jaunimo čempionatą. Būna, kad rengia uždarą, į kurį galima prisiregistruoti su Lenkijos pasu. Tad šiais metais turbūt jau būsime pabaigę su varžybomis iki kitų metų“, – apie planus pasakojo T. Ūksas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių