Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti jų pardavimo dokumentai, todėl nežinomos ir būsimų aukcionų datos.

Garbės miestui nedarantis pastatas, pažymėtas 37 numeriu, Herkaus Manto gatvėje dar pernai rudenį papuoštas dviem memorialinėmis lentomis – viena skirta Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos operacijos vadui Jonui Budriui (1889–1964), kita – iškiliam tarpukario laikų Klaipėdos krašto politikui Viliui Gaigalaičiui (1870–1945).

Abu šie garbūs žmonės gyveno minėtame name. Taigi atminimo lentas teko kabinti ant purvinos sienos.

Pastatas priklauso Turto bankui ir yra itin nušiuręs.

Dabar šiame pastate veikia Lietuvos administracinių ginčų komisijos Klaipėdos apygardos skyrius.

Turto banko atstovai žiniasklaidoje jau anksčiau teigė, kad pastato remontuoti neketina, nes planuoja parduoti.

Vis dėlto pardavimas kol kas gerokai stringa. Ne tik šio, bet ir kito, netoliese esančio pastato Herkaus Manto g. 38, kuriame anksčiau veikė Probacijos tarnybos Klaipėdos regiono skyrius.

Jokių aukcionų iki šiol rengta nebuvo, jie tik planuojami, konkreti jų data nenumatyta, nes vis dar neparuošti pastatų pardavimo dokumentai.

Parduodamų statinių pradinė kaina taip pat nežinoma, nes turto vertinimus planuojama atlikti prieš pat aukcionų pradžią.

Pastato Herkaus Manto g. 37 plotas yra 536 kv. m. Kartu bus parduodama ir 2/3 dalis jo kiemo statinių (tvoros, kiemo aikštelės). Pastato Herkaus Manto g. 38 plotas – 839 kv. m.

Pardavimui ruošiamas ir buvęs kino teatras „Jūratė ir Kastytis“, Taikos pr. 105, kurį rengiamasi parduoti kartu su kavinės – baro ir prekybinėmis patalpomis bei kiemo aikštele.

Kino teatras „Jūratė ir Kastytis“ duris atvėrė apie 1977 metus, jame veikė dvi salės ir tai buvo itin mėgstama pietinės miesto dalies gyventojų įstaiga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių