Uostamiesčio biudžetą papildys beveik 190 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybės pasirašys papildomą susitarimą, numatantį, kad per metus už uostamiesčio mokyklas lankančius rajone gyvenančius moksleivius į miesto biudžetą bus pervesta apie 20 proc. daugiau lėšų – apie 190 tūkst. eurų.

„Džiugina, kad su Klaipėdos rajono savivaldybe pavyko pasiekti susitarimą, kuris sumažins administracinio darbo naštą, tuo pačiu jo dėka į miesto biudžetą pateks daugiau lėšų“, – pranešime spaudai teigė Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos savivaldybės duomenimis, 2022–2023 mokslo metais uostamiesčio bendrojo ugdymo mokyklose mokėsi 276 moksleiviai. Praėjusiais metais pagal prieš kelerius metus pasiektą savivaldybių susitarimą į miesto biudžetą už rajono vaikų ugdymą miesto švietimo įstaigose buvo sumokėta šiek tiek daugiau nei 157 tūkst. eurų.

Kitu sprendimu Klaipėdos miesto politikai pritarė siūlymui pakeisti atsiskaitymo tvarką, pagal kurią kompensuojamos ūkio išlaidos už miesto savivaldybės švietimo įstaigose pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas ugdomus rajono savivaldybės teritorijoje gyvenančius vaikus.

Anksčiau buvo kompensuojamos ūkio išlaidos už vaiko lankytą dieną ir atsiskaitymai vykdyti kiekvieną mėnesį, tačiau nuo šiol bus kompensuojamos ūkio išlaidos už visą mėnesį, nepriklausomai nuo vaiko lankytų dienų skaičiaus. Atsiskaitymai bus vykdomi 2 kartus per metus.

Skaičiuojama, kad, pasirašius papildomą susitarimą tarp Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybių, per metus ši suma sudarys apie 233 tūkst. eurų, tai yra 96 proc. daugiau negu iki šiol.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių